Skip to main content
  • 9.04.2019.

Burning Man može postati teroristička prijetnja

Zbog potencijalne opasnosti od terorističkog napada, Burning Man se suočava s "nerazumnim uvjetima"

Piše: 


Čelnici skupa Burning Man objavili su neke uznemirujuće vijesti o budućnosti njihovog festivala. Službenici događaja naveli su da se zbog potencijalne opasnosti od terorističkog napada, Burning Man sada suočava s "nerazumnim uvjetima" na prijedlogu da se kapacitet dugogodišnjeg festivala proširi na 100.000 sudionika.

Budućnost Burning Man-a i temeljni principi postavljeni su prema organizatorima događaja nakon objavljivanja novog nacrta Izjave o utjecaju na okoliš. Unatoč događaju koji je poticao ključne vrijednosti oko odgovornosti prema okolišu, osobito u pogledu politike "Leave No Trace", u izjavi se poziva na Burning Man "da plati za održavanje Županijske ceste 34, koja vodi do ulaza u događaj", iako organizatori događaja kažu da porezi idu na njegovo održavanje.

Od Burning Man bi se također očekivalo da angažira privatnu tvrtku za privatnu sigurnost koju je odobrila lokalna uprava kako bi "pregledala oružje i droge u svim vozilima, te pretražila sudionike, prodavače, izvođače, osoblje i volontere na svim mjestima ulaska". Od organizatora se također može očekivati ​​da plaćaju određene barijere koje se postavljaju oko ograde na gradilištu, te pokrivaju troškove kanti za smeće koje se postavljaju oko Black Rock Citya unatoč postojećoj politici.

To može dovesti do povećanja troškova od $ 286 po osobi koja planira doći na Burning Man, prema timu koji vodi događaj. U veljači je Burning Man otkrio kako namjerava smanjiti luksuzne pakete za 2019. Krajem prošle godine događaj je otkrio i novi dizajn hrama za ovogodišnji događaj.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2