Skip to main content
  • 17.01.2023.

Burning Man predstavio dizajn ovogodišnjeg hrama

Burning Man 2023. godinu otvara s predstavljanjem centralne točke festivala

Piše: 

Odabir hrama za Black Rock City je jedinstven izazov tvrde organizatori popularnog festivala. Svake godine traže dizajn sjakim vizualima koji može zauzeti svoje mjesto na festivalu te pružiti iskustvo i ponudu posjetiteljima.

Ovogodišnji dizajn zove se “Temple of the Heart”, a iza njega stoje Ela Madej i Reed Finlay. “Temple of the Heart” je dizajniran da izgleda kao cvijet okrenut naopačke. Dizajn je zamišljen da pruža toplinu kao da ste “blizu srca”, zagrljeni u naručju onih koji su vam bliski. Taj efekt se postiže sa svjetionikom koji bi se nalazio u sredini hrama, kako bi se dobila topla, otvorena svjetlosna atmosfera.

 

Inspiracija za ovogodišnji dizajn je došla od poljskih tradicionalnih čipki, koje će se naći u samom hramu u sklopu krovnih panela. Hram će sadržavati i ružin oltar, koji će biti dekorativni svjetlosni element okićen s više stotina ruža. “Temple of the Heart” će bit okružen s ogradom koja će sadržavati četiri ulaza, a dizajnirani su naliku ulaza u vrt dok će štokovi od ulaznih vrata biti napravljeni od drvenih ruža.

Hram Burning Mana jedno je od najposebnijih mjesta za duboko dijeljenje, tugovanje i slavlje” tvrdi dizajner Reed Finlay i dodaje “imamo veliki zadatak da napravimo prostor u kojem će se te emocije moći osjetiti.” Njegova kolegica, dizajnerica Ela Madej zaključuje “Temple of the Heart će biti lokacija koja će pružiti iskustva koja mogu promijeniti život.”

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk