Skip to main content
  • 27.09.2022.

Carl Cox, Ellen Allien, Nicky Romero za masterclass program ADE Lab

ADE Lab, ADE-ova nova platforma za obrazovanje i razvoj talenata za mlade producente i ambiciozne profesionalce, najavila je globalno poznate umjetnike među kojima su Carl Cox, Ellen Allien, Oliver Heldens, Nicky Romero i Van Anh

Piše: 


Program također nudi masterclass tečajeve i detaljne sesije s timovima platformi Spotify, SoundCloud, Bandcamp, Beatstars, ID&T, Armada Music, STMPD Studios Martina Garrixa i izdavačka kuća KNTXT Charlotte de Witte.


Foto Enrique Meesters

Sa samo nekoliko tjedana do Amsterdam Dance Event 2022, novopokrenuta staza organizacije ADE Lab namijenjena sljedećoj generaciji nudi pristupačniju alternativu poslovnoj konferenciji ADE Pro. Među novootkrivenim programima su; Carl Cox detaljno govori o svom prvom albumu u deset godina i prelasku na live setove, Oliver Heldens o balansiranju vlastitog imena i pseudonima HI-LO, posebno izdanje od Scuba – 'Not a Diving' sa Ellen Alien u podcast-u uživo, manipuliranje zvukom s pionirom deep housea Kerri Chandler i radionica DJ-inga na vinilu s Van Anhom. Možda je to također posljednja prilika da vidimo DJ-a The Propheta, prozvanog kumom hardstylea, na pozornici, nakon vijesti da odlazi u mirovinu.

Globalne marke glazbene industrije

Timovi koji stoje iza moćnika glazbene industrije ID&T, Armada Music i KNTXT odvest će ambiciozne profesionalce iza kulisa o njihovim svakodnevnim operacijama, a globalni divovi Spotify, SoundCloud, Bandcamp i Beatstars vode umjetnike kroz svijet streaminga i posjedovanja glazbe. Sudionici mogu posjetiti STMPD Studios Martina Garrixa kako bi naučili o miksanju prostornog zvuka u Dolby Atmosu i dobili povratne informacije o svojim demonstracijama Nickyja Romera. Vraća se i natjecanje ADE Demolition koje vodi Dave Clarke, gdje producenti mogu osvojiti veliki paket nagrada. Kroz suradnju s demo platformom VIRPP, natjecatelji mogu poslati svoje pjesme prije ADE-a.

Velike teme i najnovija oprema

Osim produkcijskih radionica, program se fokusira na šire teme kao što su crnački korijeni house glazbe i rad na potpuno inkluzivnoj glazbenoj sceni, kako neovisno unovčiti glazbu i konvergenciju elektroničke glazbe, igara i metaverzuma. Posjetitelji se također mogu dočepati najnovije proizvodne opreme marki, uključujući Ableton, Alter Audio, AIMI, Pioneer DJ, Roland i Universal Audio, u posebno dizajniranim područjima i studijima za testiranje opreme.

ADE Lab održava se četiri dana od srijede, 19. listopada do subote, 22. listopada u Brakke Grondu i amsterdamskom području Nes.


Foto Enrique Meesters

Pristup

Program ADE Lab dostupan je uz ADE Lab Pass koji je dostupan ovdje.

ADE Pro Pass, namijenjen profesionalcima u glazbenoj industriji, također omogućuje pristup cjelokupnoj ponudi uz ADE Pro konferenciju i sve druge programe tijekom Amsterdam Dance Eventa.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk