Skip to main content
  • Deadmau5

Deadmau5, Paul Kalkbrenner, Digitalism i Steve Aoki na Dance Areni

Deadmau5, trenutno najtraženiji svjetski producent, remixer i DJ potvrdio je svoj nastup na Exit Festivalu.

Piše: 

Naslovna foto

Deadmau5


Njemu su se pridružili Paul Kalkbrenner, Steve Aoki i Digitalism. Produkcije Deadmau5-a su mu najjače oružje, jer prožima ga jedan karakterističan i inovativni zvuk koji je razvio zadnjih godina. Gotovo da nema radio stanice od Velike Britanije pa do Italije ili Brazila koja u svojoj playlisti nema jedan njegov uradak ili remix. Specifičnosti njegovih nastupa su scenografija, jer tijekom istih stavlja masku u obliku velike glave „miša“. Deadmau5 je lani tijekom turneje po Americi kolabrirao na stageu te je u dvotjednom oporavku morao otkazati i nastup u Papayi na Zrću.

Godinama je Kalkbrenner važna figura berlinske klubske scene. Usporedo je gradio svoj produkcijski talent izdajući za BPitch Control i svirajući svuda po Europi. Njegovo prvo značajnije pojavljivanje u medijima dogodilo se nakon izdanja filma "Berlin Calling" u kojem glumi glavnu ulogu kao DJ Ickarus. Za ovaj film producirao je "soundtrack" koji je sadržavao njegove najjače stvari do tada. Soundtrack je prodan u više od 140,000 primjeraka. Poslije je krenuo na Europsku turneju gdje je okupio desetke tisuće fanova.

{youtube}drdf8OeBUUM{/youtube}

Slavni producent Paul Kalkbrenner izdao je i dokumentarni film "Paul Kalkbrenner 2010: A Live Documentary" sa svoje europske turneje održane prošle godine. Ovaj dokumentarac snimljen uživo razdvojen je u dva dijela. Prvi dio prati Kalkbrennera na turneji tijekom ljeta gdje je odradio 15 nastupa, dok drugi dio sadržava intervjue i momente iza "kulisa", u backstageu i na putu prema gradovima koje je posjetio. Režirao ga je Max Penzer a vizualni dio napravila je njemačka dizajnerska grupa Pfadfinderei, koji su već poznati po mnogim vizualnim radovima za berlinske klubove, događaje i umjetnike, uključujući i seriju dizajnerskih omota za etiketu BPitch Control.

Steve Aoki

Steve Aoki je američki electro-house glazbenik, osnivač Dim Mak Recordsa na kojem su izdavali MSTRKRFT, The Bloody Beetroots, Mustard Pimp, Klaxons, Scanners, Whitey, Mystery Jets. Aoki dolazi iz Miamia te je ujedno i promotor klubske glazbe. Zajedno sa Blake Millerom iz benda Moving Units  produciraju remixe pod pseudonimom Weird Science. Debi studijski album izbacio je početkom 2008.g. (Pillowface and His Airplane Chronicles) a Europa ga je uočila na ljeto te godine kada je imao Essential Mix kod Pete Tonga. Od tada popularnost mu ne pada te je rado viđen gost mnogih klubova. Najveći uspjeh seže iz prošle godine sa singlom "I am in the House" koji je osvojio i prvo mjesto na nekih top ljestvicama.

Hamburški "dance punk" duo Digitalism osnovan je 2004. godine. Odmah su za kultni francuski label Kitsune izbacili niz singlova koji su postali špica svih svjetskih partya. "Zdarlight", svojevrstan hommage Phillipeu Zdaru iz Cassiusa je samo jedan od njih. Remiksirali su Depeche Mode, The Presetse, Daft Punk, Tigu, Klaxonse, The White Stripese, njihove trake sabrane u legendarnom albumu "Idealism" vrte Erol Alkan, Boys Noize i Justice, a korištene su i kao podloge za stotine reklama diljem svijeta. Odsvirali su sve bitne festivale na planetu.

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web