Skip to main content
  • 9.05.2017.

Drugo izdanje Membrain Festivala u Šibeniku

Najnoviji festival bass glazbe koji je prošlo ljeto startao u Šibeniku, Membrain festival vraća se i ove godine na prekrasnu plažu bivše vojarne Minerska u šibenskom kanalu i donosi najbolje od europske underground bass scene.

Piše: 


Tako će ovog ljeta od 10. do 13. kolovoza hangare, plažu i borovu šumu bivšeg vojnog objekata dobro protresti preko 50 izvođača iz cijele Europe koji će na tri pozornice u četiri dana slaviti DNB – Dubstep – Liquid – Dub – Global/Tropical i druge srodne žanrove bass kulture.

Prošle godine smo uspješno startali, lokacija je nešto najljepše što smo vidjeli u svijetu, i zato se i ove godine vraćamo u Šibenik. Nastavljamo s idejom da se Membrain prepozna kao mjesto gdje će publika iz cijelog svijeta koju povezuje bass kultura uživati u kombinaciji atmosfere iz europskih underground klubova pomiješane s predivnom mediteranskom klimom, suncem, morem, šumom i vašom gastro ponudom. Ove godine namjeravamo cijeli festival dignuti na jedan veći nivo pogotovo u marketinškom smislu, tako da očekujemo više stotina posjetitelja iz Hrvatske i Europe.” govori Davor Dedić, idejni začetnik festivala, Splićanin koji godinama živi u Amsterdamu gdje radi kao DJ i promotor DNB glazbe.

Ovogodišnji lineup za Membrain festival 2017. upravo je finaliziran, a u Šibenik i ovo ljeto dolaze neka od najaktualnijih imena svog žanra iz Engleske, Nizozemske i drugih europskih zemalja. Svoje prošlogodišnje odlične nastupe ponavljaju nizozemski prvaci brzog slomljenog ritma NCT i T&Sugah, a njima se pridružuje i britanska DNB legenda Hydro, te britanski dubstep majstor Sepia i razigrani Francuz Rafael Aragon koji će rasplesati sve svojim Global/Tropical stilom. Predstavnik Hrvatske i regije među headlinerima svakako je Filip Motovunski, najpoznatije domaće DNB ime koji ove godine slavi 10 godina rada te povodom tog velikog jubileja dolazi u Šibenik.

Ovogodišnja novost je i organizirani kamp za sve posjetitelje. Suradnja između Membrain festivala i kampa u Zablaću, rezultirala je velikim prostorom za odmor i dodatne aktivnosti svega dva kilometra od uvale Minerska, u predivnom kampu u Zablaću, što je sigurno sjajna vijest za sve one koji žele četiri dana provesti na jednom od najatraktivnijih mjesta na obali srednje Dalmacije.
{youtube}4exdlBu43cE{/youtube}

I ovogodišnji Membrain festival organizira se pod okriljem šibenske udruge P.A.R.K. koju dobro poznajemo po njihovim dugogodišnjim uspješnim projektima – manifestacija Kulturaljka i festival Regius. Uskoro stižu informacije o cijenama karata za Membrain fest 2017. a do tada sve pratite ovdje.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk