Skip to main content
  • 2.06.2020.

Forestland prvi kontinentalni festival ovog ljeta u Hrvatskoj

Festival elektroničke glazbe Forestland i službeno će se održati ovog ljeta u Međimurju i to od 17. do 19. srpnja u idiličnom Brezju.

Piše: 


Po osmi puta centar ljeta u najsjevernijem dijelu Hrvatske je Forestland! Desetak godina je prošlo od ideje, a ideju ni najteže okolnosti ne mogu zaustaviti. Mnogo neprospavanih noći i tisuće radnih sati pripreme su za rejv, elektroniku, trap, hip hop, house, techno, UK bass sound, grime, R'n'B pa ovog ljeta neće biti prepreka za 48 sati u šumici.

Novo normalno u šumici

Mjesecima se borimo, hrabrimo, ali i prolazimo na desetke opcija samo da bi odlučili – Forestland će se održati!rekao je glasnogovornik festivala Krešimir Biškup. „Forestland je ideja, bunt, želja i san u jednom i ove ćemo ga godine održati i napraviti na najbolji mogući način u ovoj teškoj situaciji. Poštujemo sve mjere koje je propisao HZJZ, imamo dezinfekcijske punktove, tekuću pitku vodu na više mjesta, a na svakog će posjetitelja biti predviđeno i više od 4m2 prostora.

Forestland se održava već nekoliko godina u Brezju, na idiličnom polju okruženom šumama hrasta, bukve i graba, jezerom i potocima, s preko četiri hektara prostora za festival.

Promjene u glazbenom line-upu

U glazbenom dijelu stižu određene promjene kod izvođača, no svi najavljeni će doći na festival, ove ili iduće godine: „Cijeli tim mjesecima već planira i gleda kako, no ipak na kraju smo se složili da zbog Covid-19 situacije prisiljeni smo bili odgoditi strane izvođače za zimu 2020., ili pak ljeto 2021.“ reći će Biškup i dodati: „Kiril Djaikovski, Mark Sixma i Moguai zbog dalekih putovanja premješteni su za buduće datume, no 2020. će ipak biti zapamćena po najvećem regionalnom imenu, no to ćemo tek najaviti“.

FB Event
https://www.facebook.com/events/1679027852231440/

Organizacija Forestlanda uvjerena je da će festival privući velik broj domaće, ali i slovenske publike: „Već godinama imamo prisni odnos sa susjedima, na festivalu nastupa velik broj slovenskih DJ-a, ovog ljeta radimo i hip-hop dio i graffiti jam, gradimo cijeli mali grad na lokaciji festivala. Zbog same  destinacije, iznimno nam je drago da privlačimo taj broj turista i radimo na promociji i Međimurja kao party centra kontinentalne Hrvatske. Cilj nam je u idućem razdoblju povezati se još i više i bolje sa raznim glazbenicima, DJ-ima i kolektivima u Hrvatskoj i Sloveniji i objediniti ih sve na festivalu, postati svojevrsni meeting point za elektroničku glazbu“ završava Biškup i dodaje: „Prednost ćemo uvijek dati lokalnim i regionalnim artistima, a to će najave ovogodišnjih artista i pokazati.

Ulaznice za Forestland možete kupiti isključivo online i to putem start-up ticketing sutava www.ticket2go.hr po cijeni od 100 kuna za festivalsku ulaznicu, odnosno 160 za kamp ulaznicu.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2