Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Imperium festival u srcu Bihaća na jedinstvenoj lokaciji

Srijeda, 10 Travanj 2019

Tik preko granice kod susjeda nam koji ispijaju kavu kao vodu, kod onih koji su prvi u Europi uveli tramvaj i domu europske prašume, u zemlji zlatnih ljiljana, 2. kolovoza počinje i balkanski plesni san uz bihaćki Imperium festival.


Imperij je apsolutna nadmoć, autoritet vlastodrštva i sposobnosti koji potvrđuje položaj svojim sposobnostima. U idealnom slučaju imperiji nisu strahovlade već moć na dobrobit svih, a ovoga puta ona se manifestira zvučnicima. Ljeto u Bihaću tako na lokaciji Gradska otoka na obalama Une pleše od 2. do 4 kolovoza, a s nama su Juliet Fox i Metodi Hristov.


Photo credit: Visit my Country

S bazama idealno rascijepljenima na dualnu klackalicu Berlina i Ibize, Juliet se metodom strijele kojoj ne smeta gravitacija uspinje techno svijetom dok potražnja za vještinom i kvalitetom produkcija i nastupa ove mlade žene sve više raste. Suradnja s Ramirom Lopezom urodila je dvjema techno himnama "Twisted", izdanom s Lopezova ODD-a, i "Come Closer" koji je izašao s golemog Drumcodea. 2017. pokazala se kao jednom od najplodonosnijih godina dosadašnje karijere i povela je ovu imenjakinju Romeovih romantičnih interesa na ekstenzivnu azijsku turneju Tajlandom, Južnom Koreom, cijelom Kinom, Singapurom i Malazijom, a plesali su i domaći joj floorovi Berlina, Finske, Južne Afrike, Australije, SAD-a, Kanade...Izuzetno prepoznata traka u posljednje vrijeme ona je nastala u kolaboraciji s Arjunom Vagaleom - hit izdanje "Radiate" s Odd Recordingsa. Pa dok se priča nastavlja i Julija (za domaće) slijedi svoj put, dobre stvari daleko se čuju pa se uz Drumcode i Odd Recordings za trake grabe i Relief Records, Toolroom Trax, Suara, Set About, Great Stuff Recordings, Cajual Records...Bugarska glazbena institucija intuicije gospodina Hristova eksplodirala je posljednjih nekoliko godina. Ovaj vrsni Dj i producent nosi na Balkan sve od mračnijeg obraza tech housea pa do sirovih neumornih nezaustavljivih house beatova. 2014. donijela je maksimalnu eksponiranost izdanjem "Step Outside" kojeg je Matthias Tanzmann nazvao broj 1 trakom ibiške sezone, pa ne čudi da u podršku šešir skida ekipa kao što su  Marco Carola, Richie Hawtin, Joris Voorn, Mendo, Andre Crom, Mark Knight, Jay Lumen, Pan-Pot, Ramon Tapia, Audiojack, i da autograme sidri na labele poput Glasgow Undergrounda, Gruuva, Rejecteda, Lapsus Musica, OFF Recordingsa, Deeperfecta, ViVa Musica, Toolroom Recordsa, KD Musica...Kako bi uhvatio svoje mjesto za Imperium Festival na obali Une ovoga kolovoza, pričekat ćeš još malo. Prvi promo party Imperium festivala održava se 20. travnja u KC Bihać, a gost je Ilija Djoković. Ulaznice možete kupiti ovdje.

Spakiraj kofere, sakupi ekipu i skok na jedan izlet u BiH!