Skip to main content

Lideri domaće i regionalne scene na Dimensions festivalu 2019.

Za manje od mjesec dana osmi po redu Dimensions festival i ujedno posljednji na tvrđavi Punta Christo, otvara svoja vrata velikim koncertom otvorenja u pulskoj Areni 28. kolovoza.

Piše: 

Tamo će pravi spektakl prirediti Anderson .Paak and The Free Nationals, Jeff Mills i Tony Allen, Objekt i Hunne.

Nakon toga, tisuće zaljubljenika u elektroničku glazbu seli se na tvrđavu Punta Christo po posljednji put uživati na nezaboravnim pozornicama poput Moata, Gardena, Voida, Ballrooma i Subdub Arene, od četvrtka, 29. kolovoza, do nedjelje, 1. rujna.

S još jednim naprednim popisom izvođača, okrenutim budućnosti glazbe, Dimensions 2019. dovodi niz novih talenata koji će stajati uz bok vrhunskim svjetskim selektorima, pa su se tako zajedno našli Omar S, Nina Kraviz, Helena Hauff, DVS1, Call Super, Larry Heard, Zip i mnogi drugi.

Glavna pozornica festivala, Clearing, godinama ugošćuje neke od najvećih i najboljih live nastupa i DJ-eva. Ove godine nije ništa drugačije: odmah u četvrtak nakon Jasmine Azarian na pozornicu stižu domaće snage ABOP (live) i Petar Dundov, a nakon njih Jeff Mills i Nina Kraviz, koji se vraćaju treću godinu zaredom nakon odličnih nevjerojatnih b2b nastupa. Petar Dundov je sinonim za svjetski prepoznat i cijenjen techno, izdaje za legendarnu belgijsku kuću Music Man te izdavačku kuću Jeffa Millsa Tomorrow, a svaki je njegov nastup jednako intrigantan i plesan. ABOP ili After je bolji od partyja je kolektiv sačinjen od vrhunskih glazbenika, spremnih da u bilo kojem trenutku potaknu sva osjetila na pokret. Bend za kraj godine priprema svoje drugo izdanje, a video za najavni singl ‘Right Now’ ove je godine nominiran za Berlin Music Video Awards u selekciji najboljih prošlogodišnjih spotova iz cijelog svijeta. Na festival se taj četvrtak vraćaju i braća iz Detroita, Octave One, koji će odsvirati svoj legendarni live-set.

Ballroom, najintimniju pozornicu festivala s kapacitetom od samo 100 ljudi u subotu će zauzeti domaća izdavačka kuća PDV sa svojim gostima, najprepoznatljivijim članovima underground scene već dugi niz godina, koji su redom vrhunski DJ-i, selektori, producenti, vlasnici labelova i zaljubljenici u glazbu. Na rasporedu će se tako naći Burek Crew (Mislav b2b Pytzek), Borut Cvajner, Mimi i DJ Labud iz Ekstrakta, Volster i Ivan Komlinović.

Na slikovitoj festivalskoj plaži za posljednju godinu Dimensionsa, okupljaju se izvođači koji donose glazbu sa svih krajeva svijeta. Awesome Tapes From Africa, Okapi, Hunee i Dan Shake te mnogi drugi. Također, na pozornici uz more publiku će ove godine u subotu rasplesati i domaći The Fogsellers, šibenski electro-fusion band koji je u listopadu 2017. godine izdao svoj album prvijenac 'Smooth Simplicity' za sve moćniju splitsku etiketu Street Pulse, pod čijim okriljem osvajaju cijelu Hrvatsku i regiju. Već dvije godine zaredom počašćeni su nominacijama za najbolji hrvatski elektronski bend. Isti dan na Beach stage dolaze i Jan Kinčl & Regis Kattie, jedno od najzapaženijih imena domaće elektroničke scene, deep house/jazz live dvojac koji iza sebe ima hvaljeni vinilni album prvijenac 'In Plain Sight' (PDV) i odlično digitalno EP izdanje 'Two Sides of Blue Funk'. DJ i producent Ilija Rudman, poznat po svojim eklektičnim setovima, s više od 70 izdanja diljem svijeta i vlastitom izdavačkom kućom Imogen Recordings u nedjelju će također rasplesati publiku uz more, u društvu Dam Funka, Children of Zeus i Nu Guinea.

U nezaobilaznom Jack’s Corneru, u subote ćete moći poslušati DJ Radu, DJ Ognjema, Rolija, te Jašu Bužinela i Blažen DJ-a. Dok vas u nedjelju na istom mjestu čekaju jedna od prvih dama techna u Hrvatskoj – Marina Karamarko, Lawrence Klein, dobitnik nagrade Ambasador za najboljeg hrvatskoj DJ-a prošle godine, Bebetto – DJ, radijski voditelj, urednik, organizator te član Seasplash koletiva, Arseniyeah! jedan od predvodnika i pokretača elektroničke scene u Hrvatskoj, te Avoid, jedan od najcjenjenijih techno DJ-a i producenata u Srbiji.

Festivalske ulaznice za 8. Dimensions festival koje uključuju četiri dana i noći programa mogu se kupiti putem ovog linka, a ulaznice za veliki koncert otvorenja, 28. kolovoza, u pulskoj Areni, gdje nastupaju Anderson .Paak, Tony Allen & Jeff Mills (live), Hunee i Objekt (live), mogu se kupiti putem ovog linka, kao i u svim Entrio sistemima.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2