Skip to main content
  • alt
  • 17.05.2014.

Poznati izvođači Kanegra Beach Festivala

Kanegra Beach Festival ovih je dana objavio imena izvođača svog jubilarnog, petog izdanja.

 
Kanegra Beach Festival održava se 8. i 9. kolovoza na prekrasnoj plaži Zlatorog u Umagu, a kao i prijašnjih ljeta i peto je izdanje u techno predznaku. Popis izvođača predvodi jedan od očeva detroitskog techna, Kevin Saunderson, čovjek koji je doslovno dao naziv techno glazbi, prodao preko 6 milijuna albuma kao tvorac legendarne grupe Inner City, a pod raznim aliasevima stvorio je brojne  klasike bez kojih bi  povijest elektronske glazbe bila daleko oskudnija.
{youtube}gvvb-SNL9tM{/youtbe}
 
Iz Detroita stiže i Stacey Pullen, pionir drugog vala techna, uvijek jednako bitan i time stoji među najboljima od najboljih kao što su Carl Craig, Jeff Mills, Octave One…  Način na koji Pullen kombinira techno s houseom i garageom postao je značajan za mnoge kasnije elektronske umjetnike, a njegovi se setovi odlikuju spiritualnom hipnotičnošću.
{youtube}v8oTDPZxIQc{/youtube}
 
Među izvođačima je i britanski producent i DJ  Nic Fanciulli, momak koji je svoj neosporni talent razvio je u rodnom Maidstoneu u Kentu gdje je u lokalnom klubu ClubClass puštao glazbu i dovodio legendarna imena poput Deep Disha , Petea Tonga ili  Johna Digweeda. Okitio se  2007. i Grammyjem za najbolji remiks, onaj  “Damage” Tracey Thorn/Tiefschwarza.
{youtube}Fi45s7HAkgs{/youtube}
 
Tu su još i Matador,  koji izdaje na labelu Minus Richieja Hawtina i Cocoonu Svena Vatha, te Marko Nastić, domaćim ljubiteljima ove vrste glazbe već dobro poznato ime. Uz inozemne DJ zvijezde nastupit će i Dejan Milićević, Miss Sunshine, Unique, Kay Kay, PZB, Alexander Madness, Duplo, Damir Hoffman, Pete Dux i mnogi drugi. 
{youtube}l_JxfeL7nCc{/youtube}
 
Kolovoškom KBF-u prethodit će niz promotivnih partyja u Umagu, Puli, Zagrebu, Novoj Gorici i Beogradu, a tu su i veliki after partyji koji će se događati oba festivalska dana u umaškom Saint & Sinneru.  Cijena festivalske ulaznice za oba dana iznosi 300 kuna, odnosno 150 kuna za pojedini dan. No, dvodnevne early bird ulaznice moguće je do 20. lipnja kupiti po promotivnoj cijeni od 150 kuna i to ovdje.
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2