Skip to main content
  • 11.07.2017.

Preko 120 izvođača na 6. Dimensionsu!

Pitaš li religioznog čovjeka – dimenzije su dvije, pitaš li zen majstora – one su iluzije, pitaš li fizičara – preko broja 11 svaki matematički račun implodira, pitaš li plesača – on će ti reći da ih ima onoliko koliko želiš na flooru.


Svaka traka već postoji u eteru, upisana kao još nedoživljeno sjećanje, čekajući nekoga od istinski zaljubljenih u beat da joj da meso u realnome. Pa se njih 120 (ne traka, već ovih zaljubljenih)  tako okuplja na ekvivalentu visibabe kao vjesniku jeseni festivalske sezone, na posljednjoj eksploziji ljeta koja jest Dimensions festival, a plešemo na štinjanskoj utvrdi zvuka Punta Christo od 30. kolovoza do 3. rujna.

Šesto izdanje festivala slijedi tako s golemim supersoničnim lineupom, a divni neumorni ljudi u pozadini organizacije sretno ti objavljuju kako su popisu pridodana i imena poput Dâm-Funk, Aux 88, Parris Mitchell, Mr Ties, Willow, Khruangbin, Maurice Fulton, Kode 9, koji se pridružuju prekrasnoj sočnosti koju već čine okosnice kao Grace Jones, Jeff Mills, Shuggie Otis,Ata Kak, Daphni i Nina Kraviz.

Dâm-Funk američki je groove majstor, dok će Aux 88 pokazati kako zvuči live electro, a legenda koju poznaješ kao Goldiea stiže neočekivano izvan svog specifično drum&bass okusa s techno setom načinjenim za Dimensions. Iz ghetto house legendarnog labela Dance Mania stiže Paris Mitchell, a dašak Detroita donosi Scott Grooves. Premijerno u Puli je i samozatajni house producent Maurice Fulton. Kako svatko treba malo psihodelije u životu za ovaj kut tvrđave zadužen je Khruangbin, trojac Teksašanina koji se estetski oslanja na tajlandski funk 60-ih, Tarantinovu logiku i surf-rock, a velika Britanija ti posuđuje jednako velike iz produkcijske dimenzije, pa su s tobom Andy Stott, Adrian Sherwood, Kode9, Mala i Pinch.

Dimensions također nosi i pravilo povećana popisa regionalnih izvođača pa ovoga ljeta Punta Christo među kamenje grli i poznate zvuke koje donose  Petar Dundov, Ilija Rudman, Cuisine Dub, bendovi Chui i Kozmodrum, Le Chocolat Noir, Jan Kinčl & Regis Kattie (live), Andrea Ljekaj, Borut Cvajner, Mimi, Labud, Ganik, Novell, CFSN, Bebetto, Mislav, Pytzek, Avoid, Mikadroid.

Nije li ti još dovoljno ili jednostavno voliš čitati sočna imena nastavljamo dalje. Ton nije revijalan, već sasvim elektronički, ali baš takvoga ga i voliš. Silent Servat iz vrha Jealous God kuće stiže uz duboki techno, a ponosni vlasnik Guinnessova rekorda, Billy Nasty vodi te kroz electro, da bi se vezao na berlinsku queer scenu uz Mr. Ties, a Manchester šalje svoju novu nadu Willow. Za malo nježnosti ovdje je Telefon Tel Aviv, a drum and bass tabor pod stražom je četvorke –  Bailey, Ant TC1, SP:MC, MC GQ. Već debelo usađeni pod kožu publike, vraćaju se i globalni Dimensions ambasadori: Bradley Zero, Lexis (MIMS), Butterside Up DJ-jevi, Masalo, Gilla, Thea Hudson-Davies, City Fly, Inner U i Exodus.

Kako Dimensions vjeruje da svaki portal u drugo i neobično treba jasan rez sa svakodnevicom, otvaranja shvaća zaista ozbiljno pa tako 30. kolovoza posuđuje pulsku Arenu u kojoj će odzvanjati živuća legenda Grace Jones na premijernom nastupu u Lijepoj Tvojoj. Podrška noći berlinska je super-grupa Moderat, Yussef Kamaal i Moses Boy.


Dimensions Festival 2016 Highlights by dimensionsfestival

I sada za esencijalno prvu stepenicu tvojeg užitka u jednom od najplesnijih globalnih festivalskih entiteta trebaš još samo upade. Sreća, providnost, vila Velebita, Domaći s ognjišta i grička vještica htjeli su da budeš rođen pod balkanskim suncem. Krasno za tebe jer upadaš po cijeni povoljnijih regionalnih upada za 660 kn za sve dane festivala, no koncert otvaranja loviš odvojeno ua 325 kn. Entrio digitalne i fizičke lokacije čekaju. Puni lineup i uhođenje favorita pronađi ovdje i dobro nam došao na dane i noći na Štinjanu! Nove ukošene, nakošene, glazbene, glasne i prekrasne dimenzije čekaju!

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk