Skip to main content
  • 20.03.2014.

Program riječkog Impulse festivala

Zaključno do srijede 26. ožujka u Rijeci se održava multimedijalni festival Impulse, a od zanimljivih programa tu je tribina "Izazovi klupske glazbene scene", sajam ploča i premijera filma "Posljednjih 100" u klubu Palach.

Piše: 


Tema druge tribine "Izazovi klupske glazbene scene" (Buba Booking, Ljubljana), Mate Škugor (Žedno uho, Zagreb), Miran Rusjan (Moonlee records / Indie- grad, Ljubljana), Bojan Bojkov (Lynx Lynx Music, Zagreb), Danijel Badanjak (klub Močvara, Zagreb), Goran Boneta (PUK, Rijeka). Imamo priliku na jednom mjestu sagledati temu klupske glazbene scene u cjelini, počevši od problematike organizacijskog dijela, promocije, pitanja publike, relacija organizator-klub, medijske prezentacije

Bogat subotnji (22.3.) program započinje od 12 sati sajmom ploča u Kružnoj ulici. Na jednom mjestu naći će se preko 15 izlagača bilo da je riječ o kolekcionarima ili pak službenim trgovinama. Sajam je potaknut željom za godišnjim okupljenjem zaljubljenike u gramofonske ploče ali i glazbenu kulturu općenito. Nakon sajma ploča na redu je već spomenuta tribina, a večer završava posebnim programom pod nazivom Radijski DJ Session by N.M. Bangavi ili jednostavno ples!
{youtube}865QodvsDIk{/youtube}

Naime, N.M. Bangavi za početak će se pozabaviti radom jednog od živućih legendi beogradske ispodzemaljske scene Srđanom Điletom Markovićem da bi nakon "uvodnog dijela" prebacio u petu brzinu i zavrtio sve moguće i nemoguće plesne hitove na pločama!

Filmski dio festivala zaokružuje premijera filma "Posljednjih 100" u klubu Palach. Dokumentarni film riječke redateljice Morane Komljenović "Posljednjih 100" prati događanja tijekom posljednjih stotinu dana aktivnosti kultnog riječkog kluba Palach. Svojevrsni je to memento jednom razdoblju riječke klupske scene, ne pitajući se za prošlost kluba, film prati emotivne procese kroz koje prolaze zaposlenici i voditelji kluba, odbrojavajući sate do kraja (ili novog početka?). Film je realiziran u produkciji Fade In iz Zagreba uz ko-produkciju Zagreb filma.

Organizatori: Udruga Diston i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci
Datum: od ponedjeljka 17.03 do srijede 26.03.
Lokacije festivala: Mali salon, Klub.-Rijeka, Palach, Tunel, Život, Art-kino Croatia

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2