Skip to main content
  • 3.12.2019.

Prvi val imena Dimensions festivala 2020. u Tisnom

Nakon desetljeća stvaranja reputacije kao jedan od najuglednijih festivala elektroničke glazbe u Europi, Dimensions festival će se iduće ljeto po prvi put održati u Tisnom i Šibeniku, od 13. do 18. kolovoza.

Piše: 


Uz stalnu predanost klupskim zvucima i praćenju scene, glavna imena koja stižu na festival prikazat će sav raskoš elektroničke glazbe današnjice, a među njima će se na DJ pultu naći Zip, Helena Hauff, DJ Stingray, Surgeon i  Stenny b2b Skee Mask. Nastupe uživo iščekujemo od Overmonoa, Karenn, Kosha, Titonton Duvantea, dBridge predstavlja premijerno projekt Black Electric, Tikiman & Scion izvest će Rhythm & Sound pjesme. 

Dimensions festival se uvijek izdvajao zbog nekoliko ključnih razloga: posvećenost uzbudljivom programu, ekskluzivni i premijerni nastupi i ukusna mješavina novih heroja i pravih legendi. S uvijek visokom razinom kvalitete zvuka, motom kako je glazba uvijek na prvom mjestu i kontinuiranim njegovanjem zajednice izdavačkih kuća i klupskih partnera i ove godine Dimensions će predstaviti neke od vodećih igrača na sceni kao što je Freerotation Festival, izdavačka kuća Nicolasa Lutza My Own Jupiter, etiketa Helene Hauff Return to Disorder koja će na festivalu predstaviti i domaće glazbenike Le Chocolat Noira i Zarkoffa.

Kao i uvijek festival će biti otvoren velikom koncertom, ovog ljeta po prvi puta na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku na kojem će uživo nastupiti jedinstveni Floating Points. Svjetski poznati Sinai Sound System ozvučit će after partye u legendarnoj Barbarelli, a The Sound Studio će razgovore i tehnologiju kako bi Dimensionsu dodao još jednu dimenziju. The Garden će oživjeti u jedinstvenoj Dimensions estetici, a publiku očekuju i zabave na brodovima te na plaži. 

Glazbeno, Dimensions 2020. obećava još veći raspon glazbenih stilova, a glazbenicima u vrhuncu njihove karijere. Još neka imena koja stu stigla u prvom valu su Francesco Del Garda, Truly Madly, D. Tiffany, CCL, Margaret Dygas, Vera, Detroit in Effect, DJ Assault, Marcellus Pittman, DMX Krew (live), Donna Leake, Awesome Tapes From Africa, John Gómez Cosmic Slop DJs, Darwin, re:ni, Pearson Sound, Pangaea i Josey Rebelle. 

1. val imena abecedno:
 

Aletha

Alex T

Awesome Tapes from Africa
Butter Side Up DJs

CCL

Cosmic Slop DJs

Credit 00

D. Tiffany

Darwin

David Martin

dBridge presents Black Electric Live

Detroit In Effect

Dimensions Soundsystem

DJ Assault 

DJ Koolt

DJ Masda

DJ Stingray 

DMX Krew Live

Donna Leake

Dr Banana

Ex-Terrestrial

Floating Points Live

Francesco Del Garda

Gamma Intel

Gene On Earth

GiGi FM

Hamish & Toby

Harri Pepper

Heels & Souls

Helena Hauff 

Ilija Rudman

John Gómez

Josey Rebelle 

Karenn Live 

Kiara Scuro

Kosh Live

Kris Baha

KRN

Le Chocolat Noir

Leif

Lokier 

Liquid Earth aka Urulu

Mafalda

Marcellus Pittman 

Margaret Dygas

Mark Turner

Marsman

Michelle Live

MLE

Nicolas Lutz

OCB aka Driss Bennis

Overmono Live

Pangaea

Pearson Sound

Petar Dundov

re:ni

Simon Scott

Skeemask b2b Stenny

SNO

Steevio & Suzybee Live

Stevie Cox

Sugar Free

Surgeon

Sweely Live

The Ghost

The Hacker

Tikiman (Live) + Scion – Performing tracks by Rhythm & Sound

Titonton Duvante Live

Tom Ellis

Tony Neptune

Truly Madly

Upwellings

Vera

Zarkoff Live

Zip

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2