Skip to main content
  • 16.07.2018.

Radni tjedan u Aquariusu znači Area 4 i Rave Radio!

Da si fasciniran onozemljcima, teorijama zavjere, letećim tanjurima i sumnjom da nisi sam u velikoj crnini, vrtio bi po umu Area 51, no kako je 51 previše, za one zarobljene u fascinacijama elektronike tu je Area 4 festival!

Piše: 

Na 4 lokacije, 4 kluba i za 4 dana i noći, ova obilnost četvorki smješta se na najrasplesaniju domaću obalnu meku. Petica je možda bila ego kraljica u svjedodžbama, no ljeto nosi sasvim svoja pravila. Nakon sjajnog prvog izdanja na koje se plesalo uz ekipu poput Yellow Claw, Borgore, WE ARE GTA, The Jillionaire, NGHTMRE, Garmiani, Sikdope, Stoltenhof – vrijeme je za novo izdanje od 16.- 19. srpnja, a 4 otvoreno nebeske i beskrajno zarazno plesne lokacije na koje se nomenklaturna brojka odnosi su Aquarius, Kalypso, Noa i Papaya u šarolikosti žanrovskih inklinacija. Pa ćeš zateći svega – od trapa, preko hip-hopa, r'n'b-a dubstepa pa do housea. Uz domaće snage u ulozi stilobata podrške s tobom su svaki dan na drugoj lokaciji drugi headlineri:

No danas si ovdje za "idi pa vidi, pa čuj pa reci, pa čitaj, pa slušaj" segment koji priča o drugom danu festivala. 17. srpnja u morski brat zagrebačkog Aquariusa dovodi Malaa-a gdje Area 4 i Aquarius sjedaju kao dio njegove velike ljetne Illegal turneje. Stvari su generalno u kulturnom žrvnju ilegalne sve dok se njihov profit ne pokaže važniji od štete za sistem, pa tada postanu legalne i oporezivane. No ilegalno je slađe i masnije. Kao posebne vještine osim ilegale Malaa broji i prijatelje na visokim mjestima. Tko je Malaa? Prvenstveno duh, nepoznanica, zagonetka zavaljana u enigmu uronjenu u misteriju, zakrabuljeno lice i tip koji gaju blisku vezu s DJ Snakeom, Tchamijem i Mercerom. Sve ostalo morat ćeš saznati kroz glazbu pa uho ovdje.

San Holo pak masku ne treba. Otvroeno kaže da mu je ime Sander van Dijck. Ovaj Nizozemac hoda linijom između EDM-a i kreativnih eksperimenata. Nakon studija na Codarts Sveučilištu za Umjetnost  neko vrijeme je radio kao ghost producent da bi odlučio stati na svjetlo i duhove ostaviti nekome drugome i ubrzo započinje skupljati bazu fanova na SoundCloudu kroz Don't Touch the Classics remix serijal, a 2014. izlazi debitantski EP Cosmos s Heroic Recordings. Želiš nešto extra zanimljivo? Posvađao se s Disney korporacijom oko imena koje je preslično liku iz Star Warsa, no label je stao iza njega i branio ime kao čin ljubavi spram franšize i sud je izbjegnut. Za "Victory EP" upario se s Monstercatom, a slijedio je i niz izdanja za OWLSA i Spinnin, osnivanje vlastitog BItbirda, jer je želio više kreativne slobode, a uskoro i prva Američka turneja na kojoj u stanice ubraja i Coachellu i Miami Ultra Music Festival.

I baš kada si pomisliš "Bože Petra… Pa kako da se oporavim od ovoga?!" Aquarius ti već narednoga dana 18. srpnja uvozi australski dvojac – Jamesa Todmana i Bretta Allena – poznatije podijima kao Rave Radio  Momci vole struju i organsko u miksu, fuziji i smoothieju realnog, pa uvode žive bubnjeve sampliranje na licu mjesta i live vokale koji prati strujno, a religiozno vole i fini bass i synth. Ako si ikada čuo "Rumble", "Turn Me Out" ili "Rock It" znaš o kome pričamo.

Dobro nam došao i sretno dugo toplo ljeto.

P.s. Prvak je stanje uma i srca, a ne brojka! Čestitke dečkima od čitave Klubske Scene!
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk