Radni tjedan u Aquariusu znači Area 4 i Rave Radio!

Ponedjeljak, 16 Srpanj 2018

Da si fasciniran onozemljcima, teorijama zavjere, letećim tanjurima i sumnjom da nisi sam u velikoj crnini, vrtio bi po umu Area 51, no kako je 51 previše, za one zarobljene u fascinacijama elektronike tu je Area 4 festival!

Na 4 lokacije, 4 kluba i za 4 dana i noći, ova obilnost četvorki smješta se na najrasplesaniju domaću obalnu meku. Petica je možda bila ego kraljica u svjedodžbama, no ljeto nosi sasvim svoja pravila. Nakon sjajnog prvog izdanja na koje se plesalo uz ekipu poput Yellow Claw, Borgore, WE ARE GTA, The Jillionaire, NGHTMRE, Garmiani, Sikdope, Stoltenhof - vrijeme je za novo izdanje od 16.- 19. srpnja, a 4 otvoreno nebeske i beskrajno zarazno plesne lokacije na koje se nomenklaturna brojka odnosi su Aquarius, Kalypso, Noa i Papaya u šarolikosti žanrovskih inklinacija. Pa ćeš zateći svega - od trapa, preko hip-hopa, r'n'b-a dubstepa pa do housea. Uz domaće snage u ulozi stilobata podrške s tobom su svaki dan na drugoj lokaciji drugi headlineri:No danas si ovdje za "idi pa vidi, pa čuj pa reci, pa čitaj, pa slušaj" segment koji priča o drugom danu festivala. 17. srpnja u morski brat zagrebačkog Aquariusa dovodi Malaa-a gdje Area 4 i Aquarius sjedaju kao dio njegove velike ljetne Illegal turneje. Stvari su generalno u kulturnom žrvnju ilegalne sve dok se njihov profit ne pokaže važniji od štete za sistem, pa tada postanu legalne i oporezivane. No ilegalno je slađe i masnije. Kao posebne vještine osim ilegale Malaa broji i prijatelje na visokim mjestima. Tko je Malaa? Prvenstveno duh, nepoznanica, zagonetka zavaljana u enigmu uronjenu u misteriju, zakrabuljeno lice i tip koji gaju blisku vezu s DJ Snakeom, Tchamijem i Mercerom. Sve ostalo morat ćeš saznati kroz glazbu pa uho ovdje.San Holo pak masku ne treba. Otvroeno kaže da mu je ime Sander van Dijck. Ovaj Nizozemac hoda linijom između EDM-a i kreativnih eksperimenata. Nakon studija na Codarts Sveučilištu za Umjetnost  neko vrijeme je radio kao ghost producent da bi odlučio stati na svjetlo i duhove ostaviti nekome drugome i ubrzo započinje skupljati bazu fanova na SoundCloudu kroz Don't Touch the Classics remix serijal, a 2014. izlazi debitantski EP Cosmos s Heroic Recordings. Želiš nešto extra zanimljivo? Posvađao se s Disney korporacijom oko imena koje je preslično liku iz Star Warsa, no label je stao iza njega i branio ime kao čin ljubavi spram franšize i sud je izbjegnut. Za "Victory EP" upario se s Monstercatom, a slijedio je i niz izdanja za OWLSA i Spinnin, osnivanje vlastitog BItbirda, jer je želio više kreativne slobode, a uskoro i prva Američka turneja na kojoj u stanice ubraja i Coachellu i Miami Ultra Music Festival.

I baš kada si pomisliš "Bože Petra... Pa kako da se oporavim od ovoga?!" Aquarius ti već narednoga dana 18. srpnja uvozi australski dvojac - Jamesa Todmana i Bretta Allena - poznatije podijima kao Rave Radio  Momci vole struju i organsko u miksu, fuziji i smoothieju realnog, pa uvode žive bubnjeve sampliranje na licu mjesta i live vokale koji prati strujno, a religiozno vole i fini bass i synth. Ako si ikada čuo "Rumble", "Turn Me Out" ili "Rock It" znaš o kome pričamo.

Dobro nam došao i sretno dugo toplo ljeto.

P.s. Prvak je stanje uma i srca, a ne brojka! Čestitke dečkima od čitave Klubske Scene!
 

Radni tjedan u Aquariusu znači Area 4 i Rave Radio!