Skip to main content
  • 14.04.2020.

Rave The Planet: Uskrsnuće originalnog Love Paradea 2021.?

Već skoro desetljeće Love Parade se doživljava kao relikt prošlosti.

Piše: 


No, s nedavnim vijestima o njegovom povratku u poboljšanom formatu, čini se da je reaktivacija ikoničnog open-air-a u našim rukama. Saznajte više o svježem konceptu Love Paradea dr. Mottea i što možete učiniti da to podržite.

Suosnivač dr. Motte, pokrenuo je crowdfunding kampanju kako bi oživio legendarni Love Parade. Nekomercijalni open-air nazvan "Rave the Planet" već je do neke mjere već postao stvarnost: U trgovačkom centru Mall of Berlin nalazi se 48-metarski model originalne rute Love Paradea, uključujući veličanstvenu Siegessäule, koja bi se trebala napuniti minijaturama ravera.

Projekt možete podržati doniranjem najmanje 5 Eura, a možete birati između raznih figurica koje mogu predstavljati vaš party duh. Do sada je prikupljeno 380 tisuća Eura, dok je konačni cilj 1,5 miljuna Eura, a kao mogući termin održavanja novog Love Paradea pod imenom Rave The Planet Parade ističe se 10. srpnja 2021.

Zašto sada? Web stranica projekta ima odgovor: "Zar našem svijetu nije hitno potrebno više radosti, više mira, više zajedništva – više ljubavi?" Ovaj bi zajednički cilj trebao okupiti ravere kako bi se taj ambiciozni projekt i dogodio. Organizatori navode da, ako do 2021. godine ne prikupe dovoljno sredstava, novac će se upotrijebiti za druge neprofitne svrhe povezane s očuvanjem elektroničke plesne glazbene kulture.

Također su odlučni privući pažnju UNESCO-a. Rave the Planet opisuje elektroničku plesnu i klupsku kulturu kao "kulturnu baštinu". Ova je inicijativa posebno važna u vremenima u kojima se mnogi najdraži klubovi Berlina zatvaraju zbog gentrifikacije.

U međuvremenu… tijekom Uskrska dogodio se vandalski čin

Nepoznati su počinitelji ukrali i oštetili model planirane "Rave The Planet Parade" u trgovačkom centru Berlina. Policija je u nedjelju potvrdila ovaj vandalski čin. Na Internetu je izvijestila o krađi gornjeg dijela minijaturne pobjedonosne kolone između Velikog petka i Uskrsne nedjelje.

Model dugačak 48 metara prikazuje Straße des 17. Juni s pobjedničkim stupom i minijaturnim figurama, od kojih su neke bile natrpane. Prema Rave The Planetu, nastala šteta iznosi najmanje 20.000 eura.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop