Skip to main content
  • 24.02.2019.

Rotterdam is Rave. Rotterdam is Techno.

Rotterdam Rave, veliko industrijsko techno bojno polje Vas izaziva na ples dok ne klonete.

Piše: 


Rotterdam Rave na svoju 7. godišnjicu priprema 4 vatrena stagea na kojima će nastupati internacionalni i lokalni heroji elektroničke glazbe. 29. ožujka 2019. s početkom u 23:00 sata pripremite se za pravi techno maraton koji završava tek u 10:00 sati ujutro. Na Radiation Area grubo djuskanje će provocirati Remco Beekwilder, Stranger, Amelie Lens, Kobosil, Paula Temple i I Hate Models. Speedy J će sam energično okupirati All Night Long Area, dok na Exposure Area možete osigurati sutradašnji muskulfiber uz Karim Soliman, Benny Rodrigues b2b De Sluwe Vos, Bart Skils, Joyhauser i Secret Cinema. Powerhouse Area ponosno predstavlja Jesse Maas, Prunk b2b Chris Stussy i Dusk Till Dawn.

Rotterdam Rave jedan je od najpoznatijih techno partija u gradu te njegov lineup uvijek donosi neke od najvećih imena elektroničke glazbe. Temeljen na surovom technu, Rotterdam Rave energično je rastao unutar techno scene u Rotterdamu, privlačeći preko 12.000 posjetitelja godišnje. U ranim danima je svojim korijenima bio čvrsto zasađen u Perron klubu u Rotterdamu te se uzdignuo zajedno sa svojom rastućom potražnjom. Uskoro širi svoj doseg i kapacitet od Tvornice 010 do Maassilo te se nedavno pojavljuje i prvi Rotterdam Rave festival.

Lokacija Maassilo postala je sjedište Rotterdam Ravea 2014. godine. Ova stara tvornica betona koja se nekad koristila kao skladište za žito i kukuruz čini savršen prostor za pravi rave. Svaki stage se pretvara u rave špilju s vatrometom, laserima, bacačima plamena, vizualima, dodatnim dekoracijama i svjetlosnim emisijama. Rotterdam Rave predstavlja kvalitetnu elektroničku glazbu, velika internacionalna imena i techno ratnike bez kojih ništa od ovoga nebi imalo smisla.

U nastavku možete vidjeti cjelokupan lineup s točnim tajmingom, jer vjerujte, trebat ćete šalabahter.

Radiation Area:
23.00-01.00 Remco Beekwilder
01.00-03.00 Stranger
03.00-05.00 Amelie Lens
05.00-07.00 Kobosil
07.00-08.30 Paula Temple Hybrid Live
08.30-10.00 I Hate Models

All Night Long Area
00.00-06.00 Speedy J

Exposure Area
23.00-01.30 Karim Soliman
01.30-03.30 Benny Rodrigues b2b De Sluwe Vos
03.30-05.00 Bart Skils
05.00-06.30 Joyhauser
06.30-08.00 Secret Cinema

Powerhouse Area
00.00-02.00 Jesse Maas
02.00-05.00 Prunk b2b Chris Stussy 3HR Set
05.00-06.00 Dusk TIll Dawn

Remco Beekwilder je relativno novo lice na sceni, ali osvaja svijet rekordnom brzinom. Ovaj nizozemski DJ i producent redovito izdaje EP-e na izdavačkim kućama kao Monnom Black, Self Reflektion i Binary Cells  te osvaja mnoge Europske gradove svojim svirkama. Obilježio je svoj techno energičnim i dubokim zvukovima koji su uvelike ukorijenjeni u techno. Započnite ovaj legendarni rave uz Remca na Radiation Area.

Rodom iz Rotterdama Stranger predstavlja DJ-a i producenta koji je u stalnoj postavi Rotterdam Ravea te se njegovo ime gotovo uvijek može naći na lineup-u vodećih techno evenata. Vlasnik izdavačke kuće Self Reflektion će vas zagrijavati nakon Remca.

Odmah nakon Strangera nastupa jedna od najuzbudljivijih techno diva današnjice, Amelie Lens koja naprosto osvaja techno scenu nakon izdavanja svog prvog EP-a na Lyase Recordings. Očaravajuća pojava ove nedavno otkrivene nade elektroničke glazbe poljuljat će vas u ritmu plutajućih udaraljki i pulsirajućeg basa.

Rezident Berghaina; Kobosil, berlinski je stvaratelj suptilno hipnotičkih zvukova s monokromatskim i ambijentalnim teksturama koje obilježavaju njegov mračni techno. Tako će Radiation Area putem njega zračiti techno iskrama kombinirajući acid, indie i industrijski ton istodobno dodajući naglasak na njegove ekspresivne i emotivne setove.

U rane jutarnje sate Paula Temple će se pobrinuti da se ne uspavate pružajući svoj bučan i fantazmagoričan techno gdje se brojčanik rijetko okreće  ispod 200% i gdje se svaki trenutak tišine čini zaglušujuć. Takva osvježavajuća glazba visokog napona savršen je recept za jutarnji kick. Paula je 2001. godine razvila inovativni live MIDI kontroler pod nazivom MXF8, jedan od prvih te vrste za glazbenu tehnologiju i konačno oblikovala svoj trenutni stil Hybrid LIVE / DJ nastup tijekom kojeg ulazi između livea, edita i gotovih stvari kreirajući moćan, energičan set.

I Hate Models će zatvoriti ovaj nezaboravni rave svojim prepoznatljivim izdanjima vanjskih rubova glazbe, od electro do teških industrijskih zvukova. Samo pravi techno ratnici će još uvijek biti na bojištu Radiation Area koja će biti uronjena u melankoliju i nasilje.

All Night Long Area bira svakako neponovljivog Nizozemskog producenta i vlasnika izdavaćke kuće Electric Deluxe, Speedy J. Techno legenda poznata po svojoj zamagljenoj glazbi koja nadilazi svake granice s hipnotičkim i udarnim zvukovima nudi unikatnu i kompleksnu strukturu za slušatelja. Speedy J će neumorno provocirati vaše bubnjiće u produljenom šesterosatnom setu.

Karim Soliman otvorit će Exposure Area svojom mješavinom tradicionalnog chicago housea s utjecajima modernog deep tech-housea. Poznat mladima u Rotterdamu po organiziranju mnogih ilegalnih raveova sigurni smo da će napuniti početak avanture ovog stagea.

Teška kategorija u house glazbenoj sceni, Benny Rodrigues pridružit će se u b2b setu s De Sluwe Vos. Bennya karakteriziraju groovy i funky zvukovi s nešto detroita, minimala i acid utjecaja. De Sluwe Vos dijeli vlastitu široku viziju u elektronskoj glazbi sastavljajući zajedno brojne utjecaje u svoje nepredvidljive i energične setove podržane kućnom opremom.

Bart Skils je jedan od najpoštovanijih techno DJ-a u Nizozemskoj te je član Drumcode Records. Dugogodišnje Bartovo iskustvo kao DJ i njegova sposobnost da bez napora ide od dubokih hipnotizirajućih groovova do valovitog techna čine Skilsa vatrenim zabavljačem mase na bilo kojem raveu.

Joyhauser se drže arsenala teško udarajućih beatova u pratnji sa zanosnim i melakoličnim zvukovima. Njihov sofisticirani red rafiniranih zvukova može uistinu bit prepoznat i u setovima i u produkcijama ovoga dvojca. Također, ovaj Belgijski duo uvijek pronađe način da dovede unikatne analogne melodije svojim slušateljima.

Secret Cinema, ključna ličnost Nizozemske scene još od rane 1991. godine zatvorit će melodičan Exposure Area. Ljubitelji tech, house, minimal i electro mješavina moći će uživati na kvalitetan način u ove jutarnje sate.

Jesse Maas otvorit će Powerhouse Area svojim deep house melodijama s prioritetom na groovy minimalističan dodir.

Prunk će nam se pridružiti u b2b setu s Chris Stussy. Prunk i Stussy su svirali više gigova zajedno, ali su također proveli i vrijeme u studiju. To je rezultiralo izdavanjem „Material“ EP-a na EWax-u zimi 2016. godine. Još jedna produkcija ovog dua „Life EP“ izdana je na Moulton Music.

Dusk Till Dawn će zatvoriti Powerhouse Area svojim house beatovima gdje ćete moći poljuljati svoje bokove u pravom stilu kvalitetnog housea.

 

Maassilo se nalazi na adresi Maashaven Zuidzijde 1-2, 3081 AE Rotterdam. Najbliža (50m) podzemna željeznica, tramvaj i autobusna stanica zove se "Maashaven". Ako putujete s glavnog željezničkog kolodvora Rotterdam, najlakši način da dođete do "Maashaven" je dolazak linijom E u smjeru "Slinge" ili linijom D u smjeru "De Akkers". Ovdje možete pronaći veze između zračnih luka i Rotterdama:

https://www.trainline.eu

https://www.ns.nl/en

https://www.goeuro.com

Festival je u ovom trenutku rasprodan!

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk