Skip to main content
  • 20.10.2022.

Sljedećih 5 dana Amsterdam je u fokusu cijele elektroničke scene

Službeno je počelo 27. izdanje Amsterdam Dance Event (ADE), najvećeg svjetskog klupskog festivala i najutjecajnije poslovne konferencije za elektroničku glazbu

Piše: 

Jučer je službeno započelo 27. izdanje Amsterdam Dance Event (ADE), najvećeg svjetskog klupskog festivala i najutjecajnije poslovne konferencije za elektroničku glazbu. Program uključuje više od 1000 događaja i inicijativa na 200 lokacija diljem Amsterdama, ugošćujući preko 2500 umjetnika i govornika tijekom pet dana i noći.

Organizacija očekuje 450.000 posjetitelja za svoje izdanje 2022. Ove godine također obilježavamo dugo očekivanipovratak ADE Pro konferencije u matičnu bazu događaja Felix Meritis, s potpuno rasprodanim ulaznicama za Pro konferenciju.

U srijedu na ADE-u održavani su brojni koncerti otvaranja, sa značajnim događajima uključujući šesto izdanje kolaboracijskog koncertaMetropole Orkestra u Melkwegu, koji se ove godine udružuje s pionirkom elektronske glazbe Suzanne Ciani, kao i multidisciplinarni nastup Nicka Verstanda Within Without II u Kraljevskom kazalištu Carré. Službeno zatvaranje ADE tjedna održat će se na pristaništu NDSM besplatnim događajemADE Hangover.

Ovogodišnji program konferencije posvećuje veliku pozornost budućnosti industrije elektroničke glazbe s brojnim inovativnim izlozima, poput ADE Blendrealities. Hibridni događaj ima fizičke posjetitelje konferencije prisutne u Felix Meritisu i virtualne korisnike koji sudjeluju u događaju iz cijelog svijeta kao avatar, zajedno istražujući ubrzani utjecaj umjetne inteligencije. Događaju sebesplatno možepristupiti virtualno putem RSVP-a na ADE-ovoj web stranici.

Program ADE Arts & Culture proširuje inovativni karakter organizacije, pri čemu se znatan dio ponude usredotočuje na sveobuhvatne teme, uključujući zajedničko stvaranje s inovativnim tehnologijama, uz mentalno zdravlje, svjesnost, društveni utjecaj i križanja između klasične umjetnosti i modernog elektroničkog zvuka .

Ove godine također obilježavamo prvo izdanje novog programskog smjera ADE Lab, usmjerenog na razvoj talenata, kreativnost, inspiraciju i obrazovanje. Program nudi četiri dana majstorskih tečajeva, studijskih sesija, demo predstavljanja i natjecanja, pružajući sljedećoj generaciji producenata i glazbenih profesionalaca priliku da uče od umjetnika svjetske klase uključujućiCarla Coxa,Peggy Gou, Olivera Heldensa, Reiniera Zonnevelda, Ellen Allien, San Holo i drugi.

Posjetitelji u Amsterdamu i svi zainteresirani mogu pratiti cijeli događaj uživo na ADE-ovom Live Feedu, koji će preuzeti početnu stranicu web stranice organizacije od srijede, 19. listopada do nedjelje, 23. listopada.

Zaklada Amsterdam Dance Event neprofitna je organizacija posvećena njegovanju elektroničke glazbe, njezine kulture i industrije diljem svijeta. Organizacija se posvećuje poticanju razvoja, inovacija i talenta, okupljanju globalne industrije i postavljanju temelja za buduće generacije.

O ADE

Amsterdam Dance Event (ADE), inicijativa Bume, izrastao je u najveći i najutjecajniji svjetski klupski festival i konferenciju za elektroničku glazbu. Događaj nastavlja rasti i razvijati se svake godine, sa preko 2500 umjetnika i 600 govornika na gotovo 200 mjesta. Petodnevni događaj privlači posjetitelje iz više od 146 zemalja i predstavlja sve zamislive aspekte elektronske glazbene kulture, s posvećenim konferencijskim programima, opsežnim programom umjetnosti i kulture, glazbom uživo i nastupima DJ-a/umjetnika, a sve to raspoređeno po gradu Amsterdamu. Više informacija o ADE-u možete pronaći ovdje.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2