Skip to main content

U prepunoj Areni otvoren je Posljednji ples Dimensions festivala

Spektakularnim koncertom u povijesnoj pulskoj Areni, jučer, u srijedu, 28. kolovoza, je službeno otvoren Posljednji ples Dimensions festivala i time dan uvodni ritam u osmo izdanje festivala, koje će ujedno biti i posljednje na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu.

Piše: 


Koncert je započeo u 19 sati setom mlade britanske DJ-ice, radijske voditeljice i producentice Zakie, poznate po svojim emisijama na uglednom londonskom radiju NTS. Nakon što je zagrijala prve goste svojom selekcijom i pripremila teren za dvojicu legendi elektroničke glazbe, u 20 sati na pozornicu su izašli Jeff Mills i Tony Allen.

Prvi, glazbeni inovator i “tehnički čarobnjak” te jedna od vodećih figura techno glazbe, drugi, jedan od najuzbudljivijih bubnjara prošlog stoljeća i voditelj Fela Kuti benda, kojeg su sam Fela Kuti i Brian Eno proglasili ocem afrobeata. Svojom nesvakidašnjom kombinacijom i takozvanim live eksperimentom koji je uvijek jedinstven i neponovljiv, pokazali su u kojim sve pravcima nastup uživo može otići kada se prepustiš čistom stvaranju u trenutku. Odlično nadopunjujući jedan drugoga stvorili su ugođaj i zvuk koji nije podložan nikakvoj žanrovskoj klasifikaciji, čime su oduševili publiku koja je pristizala u sve većem broju i gotovo popunila cijeli amfiteatar.

Glavni gost otvorenja, američki pjevač i reper Anderson .Paak, u pratnji desetak članova benda The Free Nationals na pozornicu je izašao u 21:45 te svojim nastupom raspametio dupkom punu Arenu izvevši hitove s aktualnog albuma Ventura ali i starije hitove poput Dang!, Bubblin, Tints i brojnih drugih. Ovaj dobitnik Grammyja za najboljeg rap izvođača u 2018. izveo je priredio pravi show u kojem niti jedan posjetitelj nije mogao ostati ravnodušan i ne zaplesati na ritmičnu kombinaciju hip hopa, neo-soula, funka i rnb-a. Treba napomenuti i kako je skoro pola pjesama na bubnjevima odsvirao sam Anderson, a u jednom trenutku se spustio u publiku i cijelu pjesmu otpjevao šetajući kroz brojne oduševljene obožavatelje.

Nakon odličnog koncerta, publika je dočekala berlinskog producenta Objekta, koji uvijek svojim zvukom predstavlja i dodaje glazbi jednu novu neočekivanu dimenziju, te inovativno kombinira stilove i žanrove uspješno kao rijetko tko. Zbog čega ga krasi i titula jednog od producenata naše generacije kojeg svakako trebate pogledati live, pokazao je svojim jučerašnjim liveom na kojem je izveo pjesme sa svojeg zadnjeg hvaljenog albuma Cocoon Crush. Cijelom nastupu pridonijeli su vizualni efekti hvaljenog digitalnog umjetnika Ezre Millera i učinili ga jedinstvenim. Zadaću da zatvori tulum u Areni i do kraja raspleše publiku dobio je producent i DJ Hunee. Svojim toplim i veselim house i disco izborom još je jednom dokazao zašto je miljenik festivalske publike.

Nakon odličnog uvoda u Areni cijeli Dimensions festival od danas se seli na tvrđavu Punta Christo na četiri nezaboravna dana i noći neprestanog plesa uz nevjerojatan popis izvođača iz elektroničkog glazbenog svijeta. Danas se na glavnoj The Clearing pozornici domaće snage ABOP i Petar Dundov pridružuju Nini Kraviz, Octave Oneu Jeff Millsu, a vrhunska zabava očekuje vas i na ostalih devet pozornica, u podzemnim tunelima grada Pule i na party brodovima.

Ulaznice za Posljednji ples Dimensionsa u Puli još uvijek možete nabaviti u Entrio sistemima i na prodajnim mjestima. Osim festivalskih, u pretprodaji su dostupne i jednodnevne ulaznice po cijeni od 250 kn. Ulaznice za pojedine dane moguće je kupiti do ponoći dan prije izabranog dana. Nakon toga, ako ostane ulaznica bit će ih moguće kupiti na blagajni na glavnom festivalskom ulazu u Štinjanu. Ulaz s jednodnevnim ulaznicama vrijedi od podne do 6 ujutro za izabrani dan.

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop