Skip to main content
  • 6.06.2016.

Iz Splita krenuli edukativni programi Takeover Knowledge

U petak 3. lipnja prvi put u našem 15. godišnjem radu započeli smo s edukativnim programom Takeover Knowledge s kojim želimo prenijeti znanje i iskustvo renomiranih glazbenika i umjetnika na publiku.

Piše: 


Sve je počelo spomenutoga dana oko 17.20h u splitskom klubu Mladih pred više desetaka znatiželjnika.

Silvio Hrabar, DJ, promotor i osnivač labela Family Grooves upoznao je okupljene sa svojim dosadašnjim iskustvom koje je sakupio od osnivanja etikete do danas. Publika je mogla saznati sve oko osnivanja digitalne etikete, odabir imena i logotipa, teme marketinga i promocije i koherentne izgradnje poslovnog plana i financiranja; odabir mastering studija/inženjera i potrebu sklapanja kvalitetnih ugovora s artistima i distribucijom; sve oko promo poola i stvaranje kontakata odnosno kvalitetne i relevantne mailing liste.

Uslijedila je Tatjana Papić, pionirka splitske underground scene koja se prvotno predstavila, a potom odgovarala na pitanja naše moderatorice Nikoline Dukić. Prisutni su mogli doznati gdje su se i kada radili partiji u Splitu od 1992. pa nadalje, kako su se promovirali, tko je svirao od domaćih i inozemnih, a tko još usporedo s njom organizirao samo su neke od tema s kojima je upoznala mlađahnu splitsku publiku.

Nakon toga za predavački stol sjeo je Ante Šimić, VJ, DJ i promotor s temom – razvoj alternativne elektroničke scene u Splitu. Od svojih početaka u Kocki s Loopjunkiesima gdje je surađivao s Vedranom Zenzerovićem i načinom na koji su pokušavali dignuti drum and bass scenu u gradu pod Marjanom gdje su tech-house i techno uvijek vodili glavnu riječ, do dolaska dubstepa.

Active Line Six je u skraćenoj verziji održao Apple Logic Pro radionicu. U ovom smo dijelu programa čuli i malo kvalitetnog ritma, tj. njegovih ruku djela. Svoje znanje Krešo inače prenosi i online gdje održava tečajeve produkcije zainteresiranim producentima.

Kraj je pripao predavačima iz ZAMP-a koji su u svom kraćem izlaganju pričali o autorskim pravima i djelima, te izdavanju DJ licence. Kako je bilo podosta pitanja iz publike ovaj edukativni program je potrajao duže od očekivanoga, ali publika je na kraju bila jako zadovoljna s mogućnostima koje pruža ZAMP za autore i DJ-e.

Takeover Knowledge u Splitu zaključen je nakon nešto manje od 5 sati predavanja, točnije oko 22h, nakon čega se nastavio takeover Split party u klubu O`Hara na kojem je do zore sviralo 12 lokalnih DJ-a.

Svako predavanje naišlo je i na pitanja iz publike i debate vezane za temu, posebno na posljednjoj temi vezanoj za ZAMP – autorska prava i izdavanje DJ licenci. Sva iskustva i zapažanja, predavanje i radionice zabilježili smo kamerom, te ćemo ih vrlo skoro emitirati na našem youtube kanalu. Naša iduća stanica s edukativnim sadržajem je Zagreb na jesen gdje organiziramo veliki rođendanski party, ali i još niz zanimljivih programa o kojima ćemo pisati vrlo skoro.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2