Skip to main content
  • 12.11.2016.

Predavanje: Počeci zagrebačke DnB scene

Od startnog pištolja edukativno – konferencijaskog srca Jezgre, s 5 sati znanja i 4 sata plesa, dijeli nas još samo jedan dan.

 
Kao ono vrijeme kada si kao klinac mamu neprekidno gnjavio pitanjima "Koliko još i zašto toliko?" tako smo i mi uzbuđeni što će tri zagrebačke lokacije poslužiti kao elektronička učionica od 13. do 17. studenoga. Jezgra nastaje kao centralni dio koračanja prema slavlju 15. godina postojanja, i kao osovina koncentrirana specifično na edukaciju plesno nastrojenih. Sva predavanja, paneli, izložbe, filmske projekcije i još štogod nam padne na pamet će ti biti u potpunosti besplatni, jer kultura ne bi trebala doći s priloženim cjenovnikom.

 
Ovom prilikom osjeti se pozvanim u/na Pločnik u srijedu, 16. studenoga, gdje će te kada satovi otkucaju regularni kraj radnog vremena u pet popodne, preuzeti naš gost predavač Funk Guru, domaći član CFSN ergele koja u svojoj organizaciji nosi neke od najkvalitetnijih domaćih programa poput Illectricty Festivala, Illectric Funka i Videoskopa, uz moderatorsku pasku Loop Junkiesova Duboka, koji je u Splitu održao predavanje u počecima alternativne/bass scene. Gospoda, s svojim zavidnim sabranim iskustvom, dolaze sa specifičnom misijom na jeziku, a to je da te provedu kroz temu rađanja zagrebačke DnB scene. Kako je sve započelo, tko su bili glavni akteri, tko klubovi patroni jednog novog zagrebačkog zvuka i kako je to izgledalo kada su se bubanj i bas počeli ljubiti u mraku zagrebačkih plesnih punktova?
{youtube}R1VG6SOlFt0{/youtube}
 
Za sve ostalo što te još čeka jedne jesnenske srijede u oku Jezgrina uragana skokni na službeni event, a Klubska još jednom skida kapu onima koji su omogućili da znanje i zabava plesačima budu free – Burnu Hrvatska, Jamnici Sensation, Kulturpunkt.hr, MTV-u Hrvatska, Partypolisu i UESmag-u.
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2