Skip to main content
  • 26.03.2019.

Ambasador 2018. kratki dokumentarni film

Kratki dokumentarni film Ambasador 2018. u produkciji Daludea donosi presjek kroz desetak domaćih i regionalnih nagrađenih projekata i izvođača, izjave aktera scene kao i momenti koji su obilježili warm-up party; nastup ABOP-a, Mateea iz Education TV-a i plesači ZPC-a; te Andrea Ljekaja i Diyale.

Piše: 


Četvrto izdanje Ambasadora održat će se 19.03.2020. u Pogonu kulture (Rijeka), dok će od sredine rujna do početka studenoga se održati prijedlozi za pred-nominacije, nominacije i glasanje publike, te struke. Ambasador će kao i svake godine doživjeti neke promjene s ciljem podizanja kvalitete, pa je moguće da se uvedu nove kategorije za "Najbolji video spot" i "Najbolji vizualni identiet/dizajn", "Najbolje dekorirani party/festival", a razmatra se i ponovno vraćanje žanrovskih nagrada u kategorijama za najboljeg DJ-a.

Bit će još poneke promjene u samom konceptu nominiranja, kao i novi dinamičniji i raznovrsniji program, a tema ove godine je RAVE – povratak u 90-te što je inače u svijetu ove godine vrlo aktualno u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji. Našu scenu vežu zaista dirljivi momenti iz toga doba, a Ambasador im se želi posvetiti u najboljoj namjeri da jednima vrati sjećanja, a drugima pokaže kako je to bilo prije i od čega je sve krenulo.

Udruga Klubska kultura koja stoji u su-organizaciji Ambasadora prošle godine otvorila je novo poglavlje razvoja scene na međunarodnom tržištu predstavivši se sa 18 delegata na konferenciji Paris Electronic Week. I ove godine se nastavlja ista suradnja, a detaljniji program objavit će se sredinom svibnja. I dalje je naglasak na ostvarivanju kulturne razmjene, otvaranju novog tržišta, ali i kreiranju platforme koja će spojiti naše i francuske umjetnike, kao i otvoriti nove kanale suradnje, odnosno našima bi to bila odskočna daska za češće nastupe u inozemstvu.

U nedjelju u 20.45 premijerno je na našem FB kanalu emitiran Ambasador 2018. kratki dokumentarni film, a svi koji ga nisu mogli vidjeti, mogu to učiniti u nastavku…

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2