Skip to main content
  • 9.06.2016.

BitchBlack: za ključ dobrog partija je uvijek važna energija i otvaranje večerii

U doba dok je Dubrovnik još bio republika sama za sebe njegovi mudri građani pod zidinama odlučili su zaštititi svoje i sagradili jednu karantenu u kojoj ćeš provesti mjesec dana prije no što nogom možeš stupiti u Republiku.

 
Tristotinjak metra od srca zidina niknula je tako prelazna stanica koja je dijelila dubrovački svemir od okolnog. Zamislite samo sve ljubavnike koji čekaju mjesec da se vide nakon dugih putovanja, sve majke koje čekaju sinove, znajući da su tako blizu a nedostupni. 
 
Pojam koji je prije razdvajao sada ima sasvim suprotnu svrhu –  spaja, objedinjuje i grli zvučnim omotačem i to ovoga puta na novoj inačici KS Takeovera koji stiže za samo nekoliko zora ponad zidina 11. lipnja u sastavu pokera crewowa pa kostotres donose M'tlaren, Sticky Fingers, Bitch Black i Funk You. No mi smo sjeli i sabrali nekoliko riječi BitcBlackovog vlastititog zakonskog skrbnika Torresa. Pa oko niže i enjoy!

 
1. BitchBlack je nastao prije 16 godina. Koje su bile pobude, želje i ideje koje su oglasile startni pucanj? Kako izgledaju ove ideje revidirane nakon toliko godina?
 
Pa nemam pojma, krenulo je zajedno sa prvim pločama, tu se je rodio i projekt. Nikakve ambicije tada nisu postojale. Ne postoje ni danas, samo ima više ozbiljnosti u svemu.
 
2. Dolazite u sastavu osnivača i dva mlađa dodatka BitchBlack obitelji? Kako je odabran baš ovaj postav?  
 
Pa da, dolazimo kao kolektiv, što je i cilj takeovera. Svaki ganja svoje i mislim da bi mogla ispasti zanimljiva kombinacija.
 
3. Kako biste opisali svoj zajednički zvuk? Koja je razlika samostalnog djelovanja nasuprot onoga u teamu i koji je temelj svake dobre ekipe? Što je nužno u pozadini izvan naravno poštovanja tuđeg rada i procesa i korelacije glazbenih senzibiliteta?
 
Pa iako smo različiti po zvuku, važan je pristup, a u ovom slučaju on dolazi u obliku kolektiva.

 
4. Što možemo očekivati od vas u toplijim mjesecima, gdje vas sve lovimo pod užeglim suncem?
 
Ja (Torres) ostajem na Komardi u ulozi domaćina, a pomladak juri okolo. Ljeto je svima jedvoček po pitanju gaža tako da smo raštrkani. Zimi se bunkerišemo.
 
5. Koji je plan za dubrovački Takeover? Planirate li puno unaprijed uopće ili mjesto i energija sama određuju daljnji tijek večeri? Koji je po vama ključ uspješnog partyja?
 
Ma jok. Spremi se mjuza pa kuda te odnese. A za ključ dobrog partija je uvijek važna energija i otvaranje večeri. Ljudi su ti koji to nose i samim time je ljudski faktor neizbježan. Svakako mislim da će ovo biti super druženje. radujemo se svi…
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2