Skip to main content
  • 29.05.2019.

Bliži se Magic Sound of Dalmatia – ovo su splitski aduti

Nekoliko dana dijeli nas od najveće dalmatinske elektroničke fešte ikada, Magic Sound of Dalmatia, koja će se održati 1. lipnja u primoštenskoj Aurori.

Piše: 


Preko 30 DJ-a na tri floora okupit će ekipu koja je kreativna pokretačka snaga područja od Zadra do Dubrovnika. Taman negdje u sredini je Split, kojeg će predstavljati 9 vrhunskih umjetnika. Ulaznice za Magic Sound of Dalmatia dostupne su na Adriaticketu.

Prvi traži najmanje predstavljanja – to je Pero FullHouse, poznat i pod imenom Skeptik. Prema njemu ipak ne treba biti skeptičan jer se radi o pravoj legendi, jednom od rijetkih ljudi koji se mogu pohvaliti da su još prije prijelaza u novo tisućljeće svirali na berlinskom Love Paradeu pred višemilijunskim brojem ljudi. Još od tada Pero je jedan od stupova hrvatske elektronike, a gotovo je nemoguće izbrojati sve evente na kojima je svirao ili ih organizirao.


 
Dobro poznato splitsko ime je i DJ Jock, koji se, osim selekcijom, ističe i produkcijom. Vrte ga, među ostalima, Adam Beyer ,Alan Fitzpatrick, Joseph Capriatti, Jon Rundell i Richie Hawtin. Već s 18 godina izdaje prvi EP za label Christiana Varele, a njegove su stvari pod svoje okrilje stavili i Sasha Carassi te Umek.

Lushi

Svoju karijeru je započeo 1994. kao DJ i organizator prvih partya u Splitu, točnije u današnjem Domu omladine. Lushi se nije zadržao samo u Splitu pa je kao resident DJ radio i u zagrebačkim klubovima OTV, The BEST, u sklopu programa pod nazivom "Futurescope i Retroscope". U svojoj karijeri je svirao sa zvijezdama elektronske scene kao što su: Larent Garnier, Ritchie Hawtin, Luke Slater, Carl Cox , Jeff Mills, Terry Francis, Evill Eddie Richards, i dr. Prvu ploču Lushija je izdao u suradnji sa Pille-tom pod nazivom "Lupipe Acidosis / This is Acilectro" na etiketi Lifted Rec. USA, a nakon toga izdaje na engleskoj etiketi PLAY rec. Suosnivač etikete Acilectro sa Milanom Pivalicom (Pille) i Fetom.

El Commando je dobro poznato ime u splitskoj Kocki. Pušta techno i house pomno dozirane u kombinaciji s acidom, bassom i electrom.

Kommoda
Do 2015. Kommodu su interesirali uglavnom bass zvukovi, a tada se intenzivnije susreće sa techno glazbom koja ga je potpuno okupirala. Setovi su mu electro, EBM i sporiji hipnotički, mračni, minimal techno.

Allana nećete čuti na društvenim mrežama pa je najbolje da se potrudite čuti kako njegovi techno, electro i old school psy trance zvuče live.

Talentirani Marul u potpunosti je u glazbi od 2014. Godine, a svoj stil definira kao kombinaciju tech-housea, dark housea i techna, pa u svojim setovima kombinira jače dijelove s plesnim grooveom i melodijama.

Tyson je poznat kao DJ koji je svoju karijeru počeo u skate parku i vrtio isključivo vinile. Dio je organizacije 3kUMA, poznate po opuštenim partijima kojima su srž dobra glazba i dobri ljudi. Tamo na početku ove priče, pored Bibine trgovine, dva momka su si 2008. pružila ruku.

Tyson je, čini se, rođen na gramofonima jer ga se nitko bez njih ni ne sjeća, a Manistra pak u tome trenu još nije prste službeno umočio u glazbu, no predani plesač uskoro je našao zajednički glazbeni jezik sa svojim novim prijateljem i priča počinje. 2013. bilo je vrijeme da se razraste pa 3kUMA kreću s organizacijom partija gdje je centralna misija da dođeš i uživaš s dobrim ljudima uz dobru glazbu.


 

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2