Skip to main content
  • 21.09.2017.

Brojni programi i izvođači aplicirali za nagradu Ambasador

Prošlog tjedna krenule su prijave izvođača, programa i projekata za drugu dodjelu nagrada "Ambasador".

Piše: 


U roku od 7 dana vijest se brzo proširila lijepom našom, pa su tako na našu adresu brzo počele pristizati prijave projekata. Do sada smo ugodno iznenađeni odazivom jer se prijavilo više od 50 umjetnika i projekata što pokazuje da novi sistem koji smo ove godine uveli vrlo pozitivno djeluje na aktere scene, te je isto tako bitan čimbenik u istraživanju scene. Kako je posljednjih dana bilo upita prema našoj radnoj skupini Ambasadora zašto i da li se umjetnici trebaju sami prijaviti, evo i nekih odgovora na često postavljana pitanja:

1. Prijave na projekt ne znače automatski da ste i nominirani

2. Prijave smo napravili da bi lakše došli do podataka o kvalitetnim projektima na sceni posljednjih 12 mjeseci. Postoje možda projekti za koje nećemo saznati preko naših istraživača, projekti koji dižu našu scenu u nekom kutku lijepe naše, a da ne dođe informacija do nas..

3. Nije nužno da se prijavite, ali svakako bi nam pomoglo u radu.

Morate biti svjesni činjenice da se ove godine smanjuje broj kategorija jer nagradu želimo učiniti dugoročnijom i kvalitetnijom stoga će nominirani biti samo oni "The Best of" projekti za scenu. Kriteriji se ne temelje samo na numeričkim pokazateljima, jer umjetnost i zalaganje, promocija hrvatskog glazbenog stvaralaštva je teško mjerljiva isključivo u brojkama, stoga brojni parametri se uzimaju u obzir kako bi došli do spoznaje tko je kvalitetno radio.
{youtube}zxAZgHbxv7g{/youtube}

4. Ove godine osim online prijava scenu istražuju prošlogodišnji Ambasadori i neovisni izvori sa scene

5. Prijave online završavaju 3.10. i mogu se javiti svi naši akteri koji djeluju u Hrvatskoj i inozemstvu, a može i netko drugi za njih obaviti prijavu. Prijavljuju se isključivo hrvatski projekti, izvođači i programi.

6. Prijavljuju se projekti, programi i izvođači koji su doprinjeli razvoju domaće elektroničke scene posljednjih 12 mjeseci

Izbjegavajte prijave u kojima se pozivate općenito na svoj dugogodišnji staž na sceni. Ambasador je nagrada za minuli rad proteklih godinu dana.  Stoga ako se prijavljujete pokažite nam s čime ste točno doprinjeli razvoju i promociji scene u proteklom razdoblju.

7. Od 3.10. do 17.10 sortirat će se podaci i početi kreirati kategorije na temelju kojih će se postaviti prijedlozi za nominacije.

8. Stručna skupina prošlogodišnjih Ambasadora i KS će odlučiti o nominacijama te 17.10 objaviti sve i službeno na stranicama KS i Ambasadora, a tada kreće i javno glasanje.

Jedan dio kategorija bit će isključivo nagrada struke i odluku o pobjednicima donijet će respektabilan javni stručni žiri koji ćemo objaviti nakon 17.10.

Dodjela nagrada se održava 21.11. u Zagrebu (utorak), a Ambasador Winners party otvoren za sve posjetitelje 25.11. u Boogaloo klubu.

Ambasador služi kao platforma za okupljanje ekipe sa scene, druženje, umrežavanje, te kao poticaj u daljnjem radu, a isto tako i kao kruna na rad programa, projekata i izvođača posljednjih 12 mjeseci.

Nastupit će dobitnici nagrada!

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star desk