Skip to main content
  • 4.07.2016.

Kritična masa divnog na Makarskom podiju

15 godina samo što nije. Tko bi ikada rekao, kada je iz ljubavi, entuzijazma i potrebe da se zna više započela mala skromna ideja, da ćemo desetljeće i pol kasnije još biti ovdje.

 
Tvoja Klubska je tako, sasvim svjesna da poštovanje zaslužuju oni čije ruke drže domaću scenu u pogonu, krenula u prosincu prošle godine na hodočašće domaćim glazbenim punktovima s isključivo lokalnim postavom na lineupu. Čeka nas još toga u koračanju prema klimaktičnom vrhuncu rođendana koji će se na jesen održati u Zagrebu.
 
No prije usijanja podija u metropoli tvoje lijepe zemlje, imamo još nekoliko plesnih platoa. 20. srpnja te tako vodi na novom KS Takeoveru na jednu rivijeru. Fantazmagorijska lokacija Makarske otvara vrata kluba počasno nazvanog imenom onoga koji odbija odrasti, svjestan da je djetinja radost entuzijazma, voljenja malih stvari i igre ključni element koji ne smiješ dozvoliti da ti život uzme, Petar Pan. S nama su stupovi Makarske elektronike koji su djetinjstva proigrali na istim ulicama za koje sada sviraju: Kritikal, Jolly Joke, Galinac Galinac i naš kolumnist Marijan Babicz.

 
Matko Rašić tako je mladi jahač svega onoga što za život treba kablove i zvučnike, rođen pod makarskim nebom ne tako davne 1994. Matka ćeš, zatekne li te opskurni noćni sat u ekstazi na nekom podiju, bolje poznavati pod imenom Kritikal. Kritična je bila samo količina ljubavi i informacije koje je ultimativno preselila Rašića s podija za pult. Techno se usadio u središte i Matko lovi svoju prvu opremu. 
 
 
Kako zakoračimo na ubrzanu krivulju učenja u trenu kada naletimo na prave mentore tako je bilo i u ovoj priči. Učitelj se pojavi kada je učenik spreman i za Matka to su bili Marijan Babicz i Jolly Joke koji ga pozivaju na partyje u Makarskoj, Pločama, Baćini i spitskoj Jungli. Instant povezivanje s energijom publike osigurava mu kasnije i mjesto u Hart4Beat programu. Kritička analiza razlamanja Kritikalovih setova sugerirat će da češ uglavnom moći čuti techno i tech house, no nije stranac ni eksperimentu s pokojom deep house štukaturom.
 
Dakle planiraj, zaokruži na kalendarima i kreni put Makarske! Petar Pan, otvoren, spreman, nevin i zaigran, čeka nove štorije s podija!
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk