Skip to main content
  • 18.03.2016.

Le Chocolat Noir – gorko-slatka elektronika Siska!

9. travnja ugodno uzurpiranje bubnjića KS Takeovera seli pod krov Skwhata uz elektronnički pentagram koji čine Zarkoff, Omar, Le Chocolat Noir, Emphatic Affinity i Kristian Kozlowski.

 
Na industrijskoj pozadini Siska niknula je još jedna klica elektronike. Le Chocolate Noir aka Honored Matres početkom devedesetih ugnijezdio se već na mrak podija kako bi trčao zajedno s elektroničkim krdom kroz duge noći i nepredvidiva jutra.
 
10 godina staža na podiju ljubav je samo ojačalo i novo tisućljeće stiže s odlukom da se sa podija preseli za pult i u bezdane studija. Dok je ekipa gradila podzemna skloništa i krcala smočnice gledajući u oko Y2K-u, gorko-slatka tama Le Chocolate Noirea činila je prve korake na domaćoj sceni. Pet godina predsjedanja pultom pripremilo ga je za produkcije i prve trake nastaju 2005.

 
Eklektičan, neobičan, poput vrane koja skuplja disparatne objekte sjajnog oko sebe, ono što stvara sam opisuje kao tamnu/noir elektroniku koju prereže kojom zrakom svjetla neočekivano lakog hita, jer mrak, da bi bio u potpunosti doživljen, treba svoju polarnu suprotnost. Ista logika prenosi se i na produkcije i live nastupe koji su jednako prikladni za klupske i koncertne lokacije ili bilo koju točnu na klackalici između.
 
Izdanja ovog predanog, neumornog, opsesivnog hiper-produktivnog zvučnog ninje mogli ste za sada uhvatiti na labelima kao što su Attractive!, Bordello A Parigi, Soundtravels, Romance Moderne, Creme Organization, Basic Unit Productions, Adriatiko, Home Made Electronica, NAUK i Wave Records, dok 2016. sviće s čitavim novim naramkom EP-ja za Frigio, Kraftjerkz i label Helene Hauffs, Return To Disorder.

 
Pođete li koji puta na međuplanetarnu vožnju Intergalactic FM-om nabasat ćete na zvučni val Disco Panonie čiji je predani meštar parade već preko pet godina, a zavitlate li uho na bRave kolektiv iz Zagreba zateći ćete ga i ovdje. Ujedno i Ljubljana ima gušt već godinama tresti meso na Elektrolizi čiji je rezident, a pod nebom pod kojim je rođen zajedno s Zarkoffom stvara Electro City projekt.
 
 
 
Pa skokni s nama na jedno mračno, eklektično, sočno, strujom nabijeno, industrijsko preuzimanje Siska. KS skida kapu domaćima u Skwhatu 9. travnja. Očisti si kalendar, dobro se protegni i naspavaj! Trajat će dugo i nitko ne ide kući bez osmijeha!
 
 
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2