Skip to main content
  • Mr. DJ Dario
  • 31.03.2011.

Mr. DJ Dario: Još uvijek jednako uživam!

Euforije koju je stvarao u legendarnoj Kašini i kao rezident nezaboravnog Kraljevstva, Perfectiona i Old Schoola uvijek se rado sjećamo. Mr.Dj Dario je bio glavni akter, a za mnoge to je bilo i ostalo najbolje vrijeme partijanja.

Naslovna foto

Mr. DJ Dario

Jedini mister među DJ-ima podijelio je s nama neke bitne činjenice njegove dvadeset godina duge karijere. Njemu glazba nije pomodni hir već način života koju strastveno prenosi na publiku pa će to učiniti i ove subote na techno flooru našeg rođendana. Prije toga priupitali smo ga par pitanja…

Kako i kada si počeo svoju preko 20 godina dugu karijeru?
Sami početci bili su u banjalučkim klubovima Borik i Music hall, ipak oni važniji vezani uz elektroniku dogodili su se '94. u Kašini.

Uživaš li još uvijek kao nekada jednako u puštanju glazbe nakon toliko godina?
Da, zadovoljstvo je raditi ono što voliš i to prenijeti na publiku koja mi je zapravo uvijek bila inspiracija. Kod mene to nije bio prolazni pomodni hir već način života!!!

Slažeš li se da su zlatne godine hrvatskog clubbbinga bile one karjem 90tih, početkom 2000tih. Možeš li nam  usporediti to doba s ovim današnjim?
Pa bile su sasvim drugačije okolnosti. Prije svega to je bio novi pokret, nova glazba, jedan potpuno novi način razmišlanja i zabave koja je tad dobrodošla ljudima nakon rata. U jednom trenutku smo čak pomislili da idemo ispred ostatka svijeta. Gotovo svi su pričali u superlativu o hrvatskoj sceni, a stranim dj-ma je imponiralo svirati kod nas!

Techno scena kakva je nekada bila je u silaznoj putanji. Koji su prema tebi glavni razlozi za to?
Prije svega važno je napomenuti da scena u svijetu nije tako turbulentna kao naša. Naravno ni vani nije ono što je bilo u zlatno doba rave kulture, ipak muzika se razvija, ide dalje, a i mega partya ima posvuda. Kod nas je dosta realnija situacija nego prije, pravi zaljubljenici undergrounda su se vratili u manje klubove a neki koji misle da ta mjuza više nije in sad slušaju in melos iz istočnog inozemstva:)))  Ipak nikad nisam bio pesimista što ide u prilog da sam neki dan svirao u prepunom klubu:)

Koji večeri tj. partiji su ti danas najdraži? U kojem klubu voliš najviše puštati?
Svaki onaj na kojem je dobra ekipa i euforija u zraku!!!

Proganjaju li te još uvijek cure kao prije desetak godina?
Ne, sad me pažljivije slušaju:)

Možeš li podjeliti najdraža sjećanja/momente/zgode sa Azijske turneje krajem '90tih?
Izdvojio bih nastup u klubu @LIVE @ Taipei na Taiwanu u kojem su svirali gotovo svi značajniji dj današnjice. Namjeravam uskoro po prvi put objaviti video materijale s tog partya na you tube.

Najadraži party na kojem si puštao?
Bilo ih je dosta najdražih:)

Zašto Mr., pojasni nam?
Interesantno, nitko do sad ni jednog ženskog dj-a nije to pitao a velika većina ih se zove miss!? Ipak ne radi se o tituli već o spolu:)))

Poruka našim čitateljima!
Dođite svi na 10 godišnjicu Klubske Scene da se iščašimo uz ritmove moderne plesne elektronike!!!

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2