Skip to main content
  • 15.09.2019.

Prvi val izvođača našeg 18. rođendana, te što znači More Than Clubbing

Slavimo punoljetnost i za naš 18. rođendan pripremamo veliku feštu 15. studenog u Aquariusu uz More Than Clubbing – pokret koji stoji za elektroničko plesnu kulturu u svim njenim dimenzijama.

Piše: 


Sam pokret nastao je u glavi i srcu naše kolegice, a razvio se u studiju ni manje ni više nego s Valentinom Kanzyanijem i ostatkom rave plemena, koji je sam pokret prepoznao i pogurao dalje. More Than Clubbing platforma je za sve glazbenike, kreativce, razne umjetnike, ljubitelje elektroničke plesne kulture koji na sceni i društvu potiču na pozitivne promjene kroz stvaralaštvo i razmjenu ideja.

Elektroničko plesna kultura za ovaj pokret suvremena je umjetnost, a jedino kroz zajedništvo i kreativnost stvaramo kvalitetnu scenu i promičemo prave vrijednosti za nove generacije. Ples, glazba, ljubav, zajedništvo, sloboda, izražavanje i poštovanje samo su neke od vrijednosti na kojima je nastala ova kultura. Sada u vrijeme brutalnog razvoja scene vrijeme je da se vratimo korijenima i proslavimo ono što osjećamo i živimo u svom punom sjaju.

Za naš rođendan tako okupljamo glazbenike koji su stvarali scenu, neke od najboljih artista iz regije te novu generaciju koja ima svjetlu budućnost. Rođendansku feštu tako će popratiti neke aktivnosti kao live stream s jako interesantnim izvedbama, izložba 18 godina scene koju ćete moć popratiti iz flash back cornera; bit će tu premijere novih glazbenika, performance, a šuška se da ćete na žurci moći osjetiti boje i mirise jer će bit i instalacija interaktivnog karaktera. Dozvoli si osjećaj.

Znamo da ste nestrpljivi, pa vam danas otkrivamo i imena prvih glazbenika koji će kraljevati našom proslavom. Ovako velika fešta ne bi mogla proći bez Valentina Kanzyanija, koji je u svojih vise nego  20 godina na sceni uistinu ostavio neozbrisiv trag. Valentino je bio među najboljim DJ-ima po izboru DJ Maga još 2007., svirao je sa svim svjetskim legendama po cijelom svijetu, živio na na Ibizi, surađivao s Lucianom, pokrenuo Next Wave, a posljednjih godina je najviše posvećen svojem LuckIsOn-u kolektivu, poznatoj klupskoj večeri i labelu na kojem okuplja izvođače i fantastičnu glazbu.

Proslavu punoljetnosti Klubske scene ne bismo mogli zamisliti bez Valentina među ostalim i iz razloga što je upravo on jedan od idejnih začetnika More Than Clubbing pokreta – kojem je srž koncepta povezivanje, kreativnost, širenje granica i nesebično davanje.

U More Than Clubbingu nema mjesta za ego, samo ljubav, dobra energija i ples, stoga s Valentinom dolazi i Mayell, eksplozija veselja i brutalne selekcije glazbe, mlada slovenska nada koju već bookiraju diljem Europe i koja je također dio LuckIsOn kolektiva. Njih će nam dvojica pokazati kako se u Sloveniji grade mostovi te skupa s nama sagraditi još jedan.

U ovu našu fuziju glazbe, jedinstva i ekspresije kroz ples stiže i Mate Čeko. Svi već znamo za njega i njegov kolektiv Sindikat koji nas svake godine, između ostalog, časti i predivnim Rave balom u dvorcu Lukavec. Nemojmo zaboraviti ni Miniwal. Njihovi se inovativni izrazi savršeno uklapaju u koncept More Than Clubbinga.


 
Situacija je slična i s IGZ-om. Ovaj strastveni selektor i digger jedan je od osnivača i članova već također prepoznatljivo profiliranih kolektiva synesthesia i NAMAZ. Njegova selekcija njeguje minimal/micro house zvuk popraćen groovom s kojim su plesni pokreti neizbježni.

Najbolje od svega je što je ovo tek početak onoga što imamo za najaviti. Ostanite budni, pratite nas, pripremite se na povratak korjenima clubbinga i lagano počnite vaditi svoje plesne cipelice i sunčane naočale iz ormara.

FB Event: 18 godina Klubske scene – More than Clubbing

Od danas je u prodaji ograničeni kontigent Early Bird ulaznica po cijeni od 50 kn na Entrio.hr i svim fizičkim prodajnim mjestima.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk