Skip to main content
  • 18.06.2018.

Riječka Crkva domaćin unikatnom ulasku u Svjetski dan glazbe 20.06.

Rijeka će imati čast prva ući u Svjetski dan glazbe sloganom „ulazak glazbom“ u dan kada „slavimo glazbu" na način što će se DJ scena okupiti u klubu Crkva.

Piše: 


Svojevrstan ulazak u Svjetski dan glazbe organizira se u srijedu, 20.06. od 22h do 02h, a ulaz je besplatan. Naglasak u svim programima je da sviraju Ambasadori elektroničke glazbe; zatim renomirani DJ-i sa lokalnih scena, te mladi glazbenici koji stječu iskustvo i traže priliku za afirmaciju u ovakvim platformama. U Crkvi će zasvirati Ivan Mastermix, Ana Antonova, Life4Funk, Dino Jukić i Robi. Satnicu nastupa pogledaj ovdje.

IVAN MASTERMIX
Nosi epitet godfathera hrvatskog housea, zaslužen kroz brojna gostovanja u inozemstvu i u Hrvatskoj. Producent, remikser, nastupao u klubovima na Ibizi poput Pache, Amnesie, Cafe Mambe, Revolutiona, engleskim klubovima Ministry of Sound, The End, Cross i Denim Club, u Miamiju je vrtio u Aqua Loungeu i Crow baru, a u Njemačkoj u P1, Park cafeu, M1, Radio Baru, Climaxu, Depotu. Društvo su mu pravili Marshall Jefferson, Dj Pierre, Erick Morillo, Mousse T, Boris Dlugosch, Roger Sanchez, Frankie Knuckles, Boy George. Surađivao je s brojnim glazbenicima što je urodilo brojnim izdanjima za europsko tržište. Sa Marshallom je čak živio u Essexu gdje su otvorili i svoj studio, a u goste su im povremeno dolazili Felix da Housecat, Robert Owens, DJ Pierre. Mixcloud!



ANA ANTONOVA

Raznolikost glazbenih utjecaja koji su oblikovali njen glazbeni ukus osjeti se i danas – ne opterećuje se žanrovima, od nje možete očekivati mashup žanrova od probranog deep house-a, acid-a, synthpop-a, tech house-a, pa sve do bangera koji vas vode prema vrhuncu večeri i definitivno ne ostavljaju ravnodušnima. Vrlo rado i sve češće ulazi i u techno vode, gdje posebnu pažnju posvećuje selekciji traka, sa nižim BPM-ovima, ali sa puno groova i dubine.

LIFE4FUNK
Karijeru počinje prije 20 godina u Novom Sadu gdje je rastao svirajući na dobrim partijima i družeći se sa kvalitetnim ljudima na sceni. Tamo je vodio klub 10 godina u Bela Crkvi, a 2007. pristupa Englishbreakfest DJ crewu koji je organizirao vrlo uspješne klupske večeri u Novom Sadu. Dolaskom u Rijeku pokreće klub Crkva te je ujedno i čest gost na mnogim partijima diljem Hrvatske.

DINO JUKIĆ
Član KBS Entertainmenta svoju prvu rezidenciju u riječkom Galileu iskoristio je najbolji način, te od tada dobiva nastupe i drugim klubovima po Hrvatskoj poput Carnival DJ sessions, KBS Warehouse @SDF, Girandella Beat Beach. Također je i član Madafunkaz live acta house glazbe

ROBI
Fisherman's Friend mladi je riječki dj koji je prvi puta na scenu stupio pred svega godinu dana. Njegova selekcija generalno se bazira na par podžanrova house-a kao što su lo-fi, deep te raw house. Njegove setu imali ste priliku poslušati u riječkim klubovima kao što su Crkva i Tunel.

U mnogim zemljama svijeta, 21. lipnja obilježava se kao Svjetski dan glazbe, odnosno Fete de la Musique. Toga dana glazbenici amateri, ali i profesionalci, besplatno nastupaju na javnim gradskim površinama podsjećajući na važnost glazbe u svakodnevnome životu.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2