Skip to main content
  • 9.02.2016.

Šime: Imam sve vinile s početka, čuvam ih kao najsvetiju stvar!

Tik-tak, još samo nekoliko dana prije nego oni koji ljubuju po mraku i na svjetlu pokažu svijetu svoje naklonosti vagonima ruža, bombonjera i izlaktare se za svoja mjesta po restoranima.

 
Jer ništa ne govori "Volim te" više nego skok šećera u krvi i porezane peteljke onoga što je jednom bilo živo i lijepo. No mi volimo sasvim drugačije. U srcu podija zadarskog Q-bara dan prije onoga svetog Valentina, 13. veljače smješta se novi KS Takeover

 
10 domaćih momaka, 5 b2b setova, jedan floor i beskonačna noć na zadarskim ulicama! Zvuči kao plan. A sada vas ostavljamo s riječima onog beznadno zaljubljenog u underground techno, Šime Zuanovića. Na bio skok ovdje, a kako je sve započelo, što nas čeka iz dubina studija i na podiju Q-bara, i planovima kako se osvaja scena narodnjaka ( 😉 ) kliz niže! Enjoy!
 
1. Kako se za tebe rodila ljubav prema elektronici? Sjećaš li se prve stvari koju si ikada čuo i koja te je u potpunosti usisala?
 
Od malena sam bio zainteresiran za glazbenu i elektroničku opremu, a oduvijek mi se sviđala ta nekakva drugačija muzika. Nisam baš simpatizirao nikad vokalnu glazbu, rock ili metal…
 
Prva stvar koja me ponijela u underground i techno bila je “The Extremist (Retro Mix)", a kada sam par mjeseci nakon ovog otkrića prvi put čuo i pogledao spot “The Bells", to je bilo to, potpuno sam se predao toj muzici i zvukovima.
 
Danas nakon dvadeset godina od otkrića poslušao sam primjere skoro svih glazbenih stilova što postoje na planeti i nije mi padalo napamet da odustajem od techna i počnem slijediti neku drugu opciju.

 
2. Počeo si svirati s vinila. Je li glazba prelaskom na digitalno izgubila ponešto od svoje aure ili gledaš to kao napredak? Posjeduješ li još neke vinile s početka i danas?
 
Mislim da je glazba samo malo promijenila boju aure, a naravno napredak je vidljiv, samo je upitno za koga je digitalno doba napredak ili jedina opcija. Također većina proizvođača glazbenog software-a se doslovno ubija od posla da približno emuliraju analogni “zvuk”, na to gledam kao napredak.
 
Naravno da posjedujem sve vinile s početka, čuvam ih kao najsvetiju stvar…
 
 
3. Kako je došlo do stvaranja tvog vlastitog Floor Recordsa? Koja je bila motivacija iza njegova rađanja i što je traka morala imati da bi bila izdana?
 
Nakon prvog izdanja za digitalni label, naravno dolazim na ideju da pokrenem svoju etiketu što i ostvarujem. Plan je bio i ostao isti da objavljujem svoje konkretne i eksperimentalne emisije.

 
4. Koji su bili tvoji prvi susreti s Klubskom Scenom i što nam donosiš na zadarski Takeover?
 
Prvi susreti s “tatom” Klubske Scene su bili na jednom od party-a u slavnom klubu Night u Vodicama.
 
Za ovaj nastup u back to back formi pripremam DJ i live techno-house repertoar uz pratnju s drum mašinom TR-8. 
 
5. U posljednje vrijeme sve se više posvećuješ produkciji. Što možemo očekivati do kraja ove godine iz mraka studija?
 
Do kraja godine planiram nekoliko izdanja na vlastitom labelu te nekoliko izdanja na drugim etiketama, a upravo počinju velike pripreme za prvo vinil izdanje na vlastitom labelu.
 
Nakon toga odustajem od svega, prodajem opremu i ploče, počinjem slušati narodnjake i hrvatsku popularnu glazbu… hahaha… ma šalim se!
 
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2