Skip to main content
  • 23.11.2017.

Tom Bug – rado bi da Ambasador kvalitetnim programom i upoznavanjem gradi kvalitetniju scenu

Drugo izdanje Ambasadora podijelilo je 38 nagrada akterima elektroničke scene, a titulu za "Najbolji House DJ" osvojio je Tom Bug, kojega slušamo u subotu na Ambasador Winners Partyu.

Piše: 

Kada pričamo o Tom Bugu, radi se o producentu i DJ-u koji u oba pravca ima puno toga za reći i bilježi uspjehe. Prvi veliki trenutak doživio je 2006. godine kada pobjeđuje na DJ mix natjecanju za Traxsource.com.  Sigurno i najveći trenutak za Tomovu karijeru je pobjeda na Burn Residency DJ 2015. i odlazak na Ibizu, gdje predstavlja Hrvatsku i susreće se sa legendom elektroničke glazbe, Carl Coxom. Ta 2015. bila je breakthrough moment za Tom Buga jer izdaje i prvo solo izdanje, traku Safe potpisala je domaća etiketa Blacksoul Music. Od tada sve nekako kreće prema gore i ubrzo slijede nova izdanja za Flashmob Records, Simma Red, Wired i All About House. Odmorite se od života i ugodno se smjestite te pročitajte što ima za reći prije Winners partya:

1. Nagrada je u rukama, kako bi nam opisao svoj osjećaj kao dobitnika kojega je publika odabrala u toj kategoriji?

Pa osjećaj je izvanredan, pogotovo jer je nagrada u rukama baš zbog publike. Bitno je vjerovati u ono što radiš i raditi to najbolje što možeš, a ako publika to odobri plesom, pa i nagradom, to definitivno motivira da radim još bolju glazbu i slažem bolje setove.

2. U čemu vidiš snagu Ambasadora, koji je to ključni faktor po čemu raspoznaješ da doprinosi razvoju scene?

Ovo je jedna od rijetkih godišnjih prilika gdje se gotovo cijela scena okupi. Svi smo pod istim krovom. Svi žanrovi. Družimo se, upoznajemo, spajamo fejs i email kontakte s licima uživo, razmijenjujemo iskustva, a možda i gaže. Ipak su tu vlasnici festivala i klubova, i izobilje DJ-a za koje možda nisu prije čuli – što može dovesti do novih suradnji – Klubovima i festivalima raznolikost ponude, DJ-evima i producentima nove prilike. Rado bi da Ambasador jednog dana bude nekakva platforma, jedan mali hrvatski ADE, gdje će se kvalitetnim programom i upoznavanjem moći graditi kvalitetnija scena. Svi trebaju priliku – newcomeri da ih se primjeti, veterani da ih se cijeni i poštuje njihova ostavštvina i put koji su urezali nama ostalima, a aktualna imena na sceni također zaslužuju priliku veće eksponiranosti, što je za svakoga sljedeći logični korak.

3. Bliži nam se Winners party, pa daj nam reci, što očekuješ od te večeri?

Očekujem jednu reprizu druženja, ali i upoznavanja s dijelom scene koje još nisam stigao upoznati. Očekujem da će publika doći i podržati pobjednike jer bi nam to svima puno značilo. Radimo ovo što radimo jer to volimo, jer nam je to život – vjerujem da to isto misle svi moji nominirani i nagrađeni kolege. Ali, radimo to i zbog vas draga publiko. To je veza koja mora biti kvalitetna i dugoročna, veza u kojoj ne smije biti hejta između publike i DJ-a, između različitih žanrovskih scena kao i između DJ-eva. Ovaj party će pokazat kako se snalazimo svi zajedno na jednom mjestu. Vrlo mješani line up, vrlo mješana publika. Nadam se da će netko prvi put slušati drum & bass set pa reći, "pa ovo je je**no", ili da će neki techno fan upoznati bolje house glazbu i scenu. Previše je podjela u smislu, "ja ne idem na techno", "ja ne slušam house", "ne idem u taj klub", "ne idem na taj lineup…" Ne vidim zašto ne bi jedan vikend skakao na drumbu, a drugi grooveao na house…Ovu subotu čeka vas sve navedeno, a ja jedva čekam!

[FBevent]

Subota 25. studenog tako je rezervirana za Ambasador Winners party, na kojem nastupa 9 prošlogodišnjih pobjednika kojemu se tako priključuju i ovogodišnji Ambasadori, a oni su Andrea Ljekaj, Butters, Dalton trance Teleport, Filip Motovunski, Petar Dundov, Seriously Twisted i Tom Bug. Dva floora Boogalooa i osam sati plesa, za koje još uvijek stignete osvoji upad, detalje pronađite OVDJE.

>Ambasador socijalno<
[FB]
[SC]

[IG]

 

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2