Skip to main content
  • 10.05.2016.

Trogiranin na splitskom preuzimanju za 15 godina KS

Tomislav Abaza, poznatiji kao Tome R, DJ i producent iz Trogira, "elektronički" je nastrojen još od osnovne škole kada pokazuje ljubav prema glazbi, naročito onoj plesnoj.

Piše: 


Zanima se konkretno za DJ-ing, te malo po malo ulazi i u svijet produkcije. Zajedno s kolegom i prijateljem Juri Paikom, vlasnik je novo otvorenog vinyl i digital labela Sit Down Recordingsa. Također je i rezident Moondance Festivala u Trogiru, gdje je pult dijelio s velikanima kao što su Jeff Mills, Alexander Kowalski, Oxia, Dosem, Agoria, Vince Watson, Anthony Rother, Silicon Soul, Butch, Funk'D Void, Octave One, Dave Clarke. Radio je i na organizaciji partija zajedno s Family Grooves labelom, za kojeg je izdao. Pritom su odradili gostovanja poput Eddie Richardsa, Jamie Andersona, George Morela, Rive Starr.

Na splitskom KS Takeoveru 3. lipnja svira b2b uz Ivana Romca. Za 15 godina Klubske spremamo 13 sati glazbe i znanja, te 12 DJ-a. Partiju će prethoditi besplatna predavanja i edukativna radionica gdje ćete moći iz prve ruke čuti ponešto o počecima splitske underground scene iz iskustva Tatjane Papić, kao i osnivanju digitalne etikete o čemu priča Silvio Hrabar; zatim malo o razvoju alternativne elektroničke scene (Dubok), dok za kraj ide onaj praktični dio gdje Active Line Six priprema radionicu Apple Logic X.

Tome R. 2016. pokreće label Sit Down Recordings, te kao prvo izdanje izlazi Tome R, Juri Paik, Hervie – 4th Floor Pie uz dodatak remikseva, Patrick De Ville-a, te Toni Riosa njuške na etiketama poput Coocoona i Bluffina. Drugo izdanje potpisuje vlasnik Perceptiona, Alexander Koning, Operation Gladio, uz dva velika remixa, Marcos In Dub-a (Suara, Highgrade), te uz Pysh-a (Einmusika).
{youtube}4VlSpDQ9JVo{/youtube}

Uz izdanja na svom labelu, izdao je na labelovima poput Family Groovesa, Raw Traxa, Lovable Fairy Tale-a, Two Owls-a, a uskoro će biti i dio dva velika techouse labela, za koje je dugo pripremao EP. Najavljuje i veliku priču s labelom, za ekipu malo mekšeg techouse zvuka.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2