Skip to main content
  • 24.04.2019.

Zašto je kultna Aurora ostavila dubok trag u srcima partijanera?

Nešto više od 35 dana ostalo je do partya "Magic Sound of Dalmatia", prvog takve vrste na obali koji ima za cilj okupiti dalmatinsku elektroničku scenu.

Piše: 

Naslovna foto

Aurora Primošten


Prošli tjedan u kratkom vremenu rasprodane su Early Bird ulaznice, dok su trenutno u prodaji Advance ulaznice po 70 kn na Adriaticket.com . Sutra od 12h u prodaji će biti i Grupne Advance ulaznice za ekipe 4+1 Gratis po 250 kn.

Party na 3 floora okuplja čak 32 DJ-a od Zadra do Dubrovnika, i nije slučajno da se sve to održava 1.6. u Aurori jer klub je u kojem je među inima sve i započelo prije više od 2 desetljeća.

No, ovdje smo da biste doznali i nešto više o samom klubu i trojici DJ-a/promotora koji su zaslužni za stvaranje dalmatinske scene – Pero-Fullhouse, Zorro, Edy C.

Na pitanje "Što za tebe znači Aurora i što misliš o projektu Magic Sound of Dalmatia?" odgovorili su slijedeće:

PERO-FULLHOUSE AKA SKEPTIK

Nakon mojih početaka po manjim splitskim i vodičkim klubovima, Aurora je prvi veliki klub gdje sam počeo raditi partije od 1997. Neki od tih partija postali su kultni i urezali se u DNK-a cijele generacije i ucrtali Auroru, Dalmaciju i Hrvatsku na svjetsku techno mapu. Aurora je postala super klub koji je u tom periodu ugostio sam vrh svjetske techno i house scene kao i većinu tadašnjih domaćih dja kojima su upravo ti partiji bili odskočna daska. Vjerujem da će projekt Magic Sound of Dalmatia, osim promocije dalmatinskih DJa, dijelom i povratiti onaj "feeling" kad se išlo na party u najbolji open air klub na Jadranu.

ZORRO

Primoštenska ljepotica je od samih početaka razvijanja elektroničke scene u Dalmaciji za mene imala posebno mjesto, što zbog samog izgleda i koncepta kluba, što zbog energije koju su činili nasi najbolji party ljudi. Stvorila je tradiciju koja seže sad već u treće desetljeće clubbinga. Oduvijek mi je bila i čast i zadovoljstvo sudjelovati u raznoraznim projektima u našoj ljepotici. Nadam se da će tako i ostati jer mislim da upravo to mjesto ostavlja dubok trag u našim srcima i u našim mislima kako nama tako i generacijama koje tek dolaze. Drago mi je radi projekta Magic Sound of Dalmatia. Lipo je udružiti čitavu dalmatinsku scenu bas zbog tog temperamentnog mediteranskog štiha kojeg nosimo u srcu i duši. Domaće snage uvijek su imale ite kako šta pokazati kako u tehničkom tako i u muzičkom izričaju. Pozivam cijeli old school da pokažu mladim naraštajima energiju koja i dan danas izmami osmijeh i toplinu u grudima kad se sjetimo zora dočekanih u Aurori.

EDY C.

Aurora ili kako je mi medu ekipom znamo zvati "hram" partija ne nosi ona taj epitet bezveze to je sigurno, a za mene osobno Aurora ima duboku povijest i znacenje na elektroničkoj sceni. Moj prvi party je bio davne 98. i tad je Aurora palila i žarila, kad su na tisuće partijanera iz cijele HR doslovno jedva čekali kad je novi datum i tko nam stize. To je jednostavno bio taj Lifestyle. Ekipa je doslovno živila za Auroru jer jednostavno ne postoji ništa bolje na svijetu od onog izlazska sunca, a ekipa doslovno po svuda i svi ko jedno. Definitivno jedna priča koja će zauvijek ostati ucrtana u srcima mnogih partijanera 😉

Što se tiče projekta Magic Sound Of Dalmatia mislim da je to nesto što definitivno nedostaje da se događa bar jednom godišnje i da se ekipa druzi i zeza i da se osjeti to neko jedinstvo koliko god je više moguće, jer ne smijemo zaboraviti da smo mi relativno malo zemlja i da jedino tako možemo svi postići nesto veliko, a muzika treba da spaja ljude. Preko 30 dj-a koji poznaju svoju publiku u dušu, mjesto dogadanja Aurora, mislim da ce to biti odlična zabava. Svakako hvalevrijedan projekt 😉

 

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2