Skip to main content

KS Promo: Avatar J

Još jednom u prekrasnim promenadama perspektivnih priča vraća se KS Promo u misiji da pomogne mladim vrijednim ljudima probiti ljusku anonimnosti, a ovoga puta vodimo u jednu zadimljenu noć u splitskom Metropolisu.


Protagonist priče je Josip Katić koji se odnedavna odaziva i na personu Avatar J. Sasvim je prikladno nazvati se avatarom u doba vizualnog i digitalne projekcije sebe samoga u svijet likom i djelom svoje, od piksela sastavljene, prisutnosti posvuda i nigdje u ne-mjestima dislociranim iz prostornog. No ovaj avatar je onaj glazbeni koji je 2005. zauvijek promijenjen jednim partijem. Metropolis je treštao, a za pultom je bio dvometraš s dreadlocksima od metra, u ragbijaškom dresu i s beskonačnom zalihom britanskog tech housea. Gideon Jackson tako okida iskru dok vatru dalje raspuhuje domaća Acilectro ekipa koja za pult dovodi velike poput Terry Francisa , Nathana Colesa , Lexicon Avenue, Mr.C-a , Layo & Bushwicka.

Kaskada istraživanja vuče dalje u acid, funk, deep pa sve do techna, a upitaš li gospodina Katića za najdražeg izvođača, odgovor je nemoguće dobiti jer će uslijediti lista barem 50-ak čiji rad neizmjerno cijeni. Godine na podijima su prolazile i 2010. sviće uz interes za manipulaciju zvukom pa od prvih skromnih početaka s Behringer VMX 100 USB Mixer-om danas posjeduje 2 CDJ 800 mk2 Pioneer i Traktor Audio8, a zovu i sirene produkcije. Avatar J se hvata posla i počinje učiti raditi s Abletonom uz kupnju Akaia APC25, ne bi li izgradio vještine do točke gdje može čitav set nositi live.

Pa na rad i entuzijazme novopridošlice na sceni, čiji prvi EP je u procesu izrade, uho baci na 49-minutni KS Promo mix za jednu progresivnu priču subotnjeg podneva. Enjoy!
 

brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web