Skip to main content

Lički house crnog Dannyja!

Gore i planine su oduvijek bile svete, nešto bliže nebesima od običnih smrtnih mjesta ravnice. Jedna takva, kao lokacija plesa dobrih hrvatskih vila ujedno je i Velebit koji grli Ličko-senjsku županiju, gdje se nalazi i Otočac, dom našeg današnjeg KS Promo laureata.

Ponosni grad tako u naborima ulica skriva i, na njegovim pločnicima podignutog, Danijela Vidmara koji se u mraku i mašinskoj glazbi krsti aliasom Danny Black. Nimalo taman, svoju svjetlu glazbenu točku životne linije pronalazi u teenagerskoj dobi kada ga počinje proganjati misao da podij nije dovoljan. Pa ako te misao već uhodi staneš i pričekaš ju.

 
2008. kocka se zarolala i Danny staje za pult i prolazi klubove, beach barove i evente oblikujući putem ono što će postati prepoznatljivi stil. U priču upada i kolega mu Nikola Vrban i u suradnji nastaje party brand "Smackdown" s kojim kreće autocestama, putima i stranputicama Lijepe Tvoje, ugošćujući putem domaća imena pod svojim krilom.
 
Pitaš li ga što osobno preferira dobit ćeš odgovor house, ali nije stranac ni žanrovskim lutanjima jer se emocija ipak ne može smjestiti na koordinate unutar žanrovskih linija. Nije pobornik sklapanja seta prije nastupa, već dođe,  izvadi antene i odabirima noći dalje upravlja energija s podija bez nametnute matasrukture. Reakcije tijela na podiju upravo su ono iz čega crpi inspiraciju za dalje i pogonsko gorivo da uči i istražuje kako bi plesačima pružio što bolje sate pod strobom.

 
Za sada si ga mogao slušati na II. WMC Zagreb Hypo Expa, kao i u zagrebačkom Aquariusu, riječkom tajanstvenom Mystique klubu kao i dami koja se njiše na valovima, Nina boat clubu, a pult je dijelio s ekipom kao što su Jay Lumen, Marko Nastić, Pillsman, BORG, LABOZZ, Luca Montecchi, Matroda, Dekova, Mike Bolders, DJ Andy Boy…
 
Pa za malo crnog Dannyja i housea na svjetlu subote posudi uho Danijelu na službenoj Facebook stranici kao i Mixcloud lokaciji i zagrij se za večerašnje žudnje na ulicama tvoga grada. Enjoy!
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2