Skip to main content

Nove klice riječke techno scene – Matt R

Odabrani alias za flyere, noći pod strobom, kreativne sokove i adresu kamo muze šalju pakete jest Matt R., no osobna kaže Matej, a rodnim mjestom i domom za sebe i unutar sebe zove rasplesanu glazbenu Rijeku.

Piše: 


20. godina na ovome planetu nosi već deset godina preslušavanja najboljeg od techna i rovanja po starom, novom, inovativnom, klasicima… Dok su ostali klinci još nedjeljama ujutro palili crtiće, Matej se sve više poigravao idejom da glazba postane linija koju će zvati svojom i vidi starijega Mateja kao DJ-a/producenta. S 15 nabavlja prvu opremu počinje samouko istraživati iz svog doma. Ono što jasno vidiš i u što uložiš energiju ima tendenciju akumuliranim trudom postati realnost.

 

Kako medijski megafon digitalnog sada pruža mogućnost svakome da amplificira svoj glas, estetiku i rad globalno, i ovaj mladi čovjek je kao svoju platformu odabrao MIxcloud. U buci  i tsunamiu glazbe njegov tvrdi i mračni techno isplivao je iz mase i uhvatio uho gospode iz Life4Funk kluba i elektroničke bogomolje riječke Crkve. Upravo ovo sveto plesno mjesto postaje start karijere i inicijacija u nastupe pod okriljem DJ Ogijeve Energetice. Teo Harouda iz DEPO kluba uskoro također grabi istu frekvenciju u uho i poziva Mateja na gostovanje u Zagreb.

Godine rada i istraživanja u sjeni naposljetku stvaraju prepoznatljivu osobnu estetiku –  jednu od onih koju je nemoguće stvoriti ne poznaješ li prvo pravila s namjerom da ih kršiš i tako nastaju i prve originalne produkcije, a inauguralna traka rođena je baš s Ogijevog Technodrome-a. U procesu je i izdavanje novog EP-a "Black Sky" sa Usuaia Music – diva hard techno svemira koji nosi  zavidno 6. globalno mjesto najjačih. Na crtaćoj ploči stoje još dva EP plana no uronjen u tajnu, omotan zagonetkom i posipan rebusom Matt R. kaže kako još uvijek ne bi govorio o tome i da može napomenuti da se radi o dva nova labela. Za sada s nastupima u Crkvi, Dubrovi u Labinu i DEPO planom, Matej je ujedno i rezident Techno Scream organizacije iz Zagreba, čiji ponosni tata jest Willy. Pa drži oko novoj riječkoj mladici svega onog jakog i techno i baci uho na preview novog "Black Sky "EP-a. Crna nebesa nose najbolje divlje zvučne oluje. Enjoy!

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2