Skip to main content
  • 12.05.2020.

Novi val: Antonio Jukić

Antonio Jukić inače rodom iz Berlina većinu života je proveo u samoj Rogoznici.

Piše: 


Od malih nogu je bio zainteresiran za glazbu preslušavajući kazete na kazetofonu i gledajući VHS kazete video spotova i pjesama koje su njemu i bratu roditelji snimali. Od svih žanrova elektronika ga je najviše privlačila i imala utjecaja na daljnje razvijanje glazbenih ukusa.

Još kao dijete naučio je svirati gitaru i mandolinu što mu je blago rečeno bila osnova za produkciju koja je još u razvoju, ali vodi k nečemu. Pošto je zainteresiranost za glazbu i sve vezano oko nje postajala jača počeo se interesirati za izlaske u klubove. Tako je i došao do iskušenja da se ubaci u DJ vode što je skromno komentirao kao "jako dobrim načinom za izraziti svoje osjećaje ljudima preko sound sistema u klubovima punim ljudi koji dijele iste interese."

Tako je i počeo svirati u Zenti u sklopu Underwater programa gdje je rezident već 2 godine uz dobro poznatog Marka Felingera. Underwater program je projekt koji je na snazi od 2017. i glavni im je cilj promovirati progressive i melodic techno zvuk na ovom području uz imena koja su već na sceni duži period tako i uz imena newcomera koji se probijaju na vrh svjetske scene. Trude se dovesti imena koja nikad nisu bila u Hrvatskoj.

Taj program je stvoren oko progressive zvuka koji je ujedno i zvuk koji može opisati njegov set. Miješajući melodije i progresivne modulacije zvukova uz mistične i mračne beatove i bass linije cilj mu je dovesti publiku do groova u bokovima i nogama. U sklopu Underwatera imao je priliku dijeliti DJ pult sa Thomas Schumacherom, Lee Van Dowski, Any Mello, Erly Tepshi, Alen Milivojević, Marina Karamarko, Outcome, Circle of Life, Petar Dundov… i uz to je nastupao sa Terry Francis, Nathan Coles, Jock, DA:LE, Beepolar i mnogim drugima.

Prošle godine bio je jedan od pobjednika DJ natječaja Magic Sound of Dalmatia nastupivši u Aurori, a poslije je nastupao i na Nox festivalu u Šibeniku.

Facebook: https://www.facebook.com/antonio.jukich/
 

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk