Skip to main content
  • 22.12.2016.

Deepholic 020: Prok & Fitch


Okrugli dvadeseti puta za redom, ovoga puta u predblagdanskoj ludnici, zaslijepljeni lampicama, kućama koje mirišu po kolačima i sakrivanjem poklona od ukućana, vraćamo se na uron u Deepholic uz Beatportov broj 1 – Prok & Fitch.

 
Sufiks "-holičar" bi sugerirao tvoju nekontroliranu ovisnost spram nečega, da si jednostavno ne možeš pomoći da ne uživaš u konkretnoj praksi, no kamoli sreće kada je ova patologija prekrasna i vezana za glazbu kao u Deepholičarenju. S nama u baš dubokom bazenu beata plivaju dva gospodina koja svoj radni vijek posvećuju stvaranju najsočnijeg housea.

 
Ben Prok & James Fitch jedan su od najuzbudljivijih dualnih manifestacija suvremenog housea čiji zvuci odzvanjaju podijima jednako kao i vrhovima top lista, a ovaj neumorni poker ruku svoj uspon započeo je iz glazbeno hedonističke lokacije Brightona u Velikoj Britaniji.2015. bila je kulminacija velikog proboja kada su okrunjeni jednim od najprodavanijih umjetnika Beatport krda na prošlogodišnjem ADE-u, samo da bi naredne 4 trake nepogrešivo sjele u Top 10, a za sve što izađe iz studija trgali su Pete Tong, Annie Mac i Danny Howard na BBC Radiu 1, da bi ih golemi momentum podrške u pozadini  odveo i za pult kultnih podija kao što su Space Ibiza, Sankeys, Amnesia, Ministry of Sound, Spy Bar Chicago and Ultra Music Festival, EDC, Sunburn, BPM Mexico i Sensation White.

 
Snježna kugla se zakoturala kada su dva ovisnika o house vinilkama krenula kopati dublje ne bi li prvi produkciju "Outro Lugar" već pokupio Roger Sanchezov "Stealth Imprint". Uskoro stižu suradnje s velikima i dva momka na ivici probijanja ruše zid anonimnosti suradnjama s ekipom kao što je Green Velvet, Ben Westbeach, Moby, Dosem, Todd Terry, Roger Sanchez i Mark Knight, na čijem Toolroom Recordsu postaju stalni postav, a posljednji mjeseci donijeli su prvo mjesto na Beatportu golemom suradnjom s Green Velvetom gdje se baršunasta house trijada smjestila s Sheeple (Original Mix) trakom.
 
No ono zašto smo ovdje ovog divnog zimskog jutra je da ti kao Deepholičarki ili Deepholičaru, gladnom dubokog i kvalitetenog housea, bacimo sat i 12 minuta glazbe direktno iz ruku britanskih house bombi. Pa se ugodno smjesti, zavali u stolicu, iskoristi svoje balkanske vještine spajanja slobodnih dana i proguštaj jutro točno onako kako želiš Enjoy!

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk