Skip to main content

Deepholic 022: Outcome

Sve ono vrijedno gotovo u pravilu neće se naći na površini stvari. Površine su mjesta za maske, persone, konstrukte lažnog i najmanje zajedničke nazivnike, a mjesta na kojima stvarno rasteš i koja tebe čine baš tobom i nikim drugim, žive mnogo dublje.


Zato, u glazbenoj dubini ignoriranja površnog u korist onog zakopanog što vidiš samo nakon što provedeš neko vrijeme s glazbenikom, izvan slušanja samo jedne trake, na scenu stupa Deepholic ekipa. Duboko, dublje, najdublje rone i dalje u 22. epizodi podcasta, i dalje jednako entuzijastični i dalje sa sufiksom ovisnika "holic", donose novi izdanak u sasvim specifičnom ruhu.

Pitaš zašto? Pitanja su sjajan i gotovo jedini način da dobiješ odgovor. Zato što je 22. Deepholic po prvi puta posvećen baš domaćim umjetnicima. Oči se s prekograničnih nabačaja, svrću pred kućni prag i s nama je dvostrukost Outcome gospode, koju čine Vice i Noor u nešto mračnijim manifestacijama glazbenih afiniteta. Glazbeno žive na onom mjestu gdje još postoji nada, ali ne ona naivnog optimizma već usidrena u realnosti kao da stojiš točno na liniji svjetla i sjene. U teoriji vjerojatnosti nomenklatura aliasa, aka ishod, definira se kao mogući rezultat eksperimenta, a svaki mogući ishod eksperimenta je jedinstven i različit. Svi ishodi potencijalnog, još neizvedenog eksperimenta, supostoje zajedno dok eksperiment nije proveden, u trenu provedbe on će implodirati u samo jedan, a sve ostale linije biti će poništene. Noor i Vice stoga eksperimentiraju širokim spektrom sastojaka ne diskriminirajući inspirativni potencijal svih era i žanrova sve od kralja funka Jamesa Browna, preko Giorgia Morodera, pa do Depeche Modea i Kraftwerka.

Uvođenjem još jedne varijable soničnog eksperimenta, one studija u kojem provode većinu svojih dana, kao očekivani ishod Outcome ima i dovršenje novog EP-ja koji je već u finalnim fazama. Pa dok konačni rezultat ne padne u menzure, pod mikroskope, spektroskope i tablice izvoli – 22. vožnja deepholičarenj čeka niže!

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2