Skip to main content
  • 1.12.2021.

Marko Felinger – Jezgra Mix

Markova prisutnost na sceni započinje 2003., bilo kao izvođač ili kao organizator mnogih uspješnih evenata.

Piše: 


Jedan od njegovih najvećih projekata je definitivno 'O2 Underground' rezidencija u legendarnom klubu Oxygene u rodnom Osijeku, koja je tada (2012.) odigrala značajnu ulogu oživljavanja slabe lokalne scene. U nešto manje od 20 godina kao DJ, nastupao je diljem cijele svoje zemlje ali i u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, uz brojna respektirana imena svjetske i regionalne elektroničke scene.

Od novijih projekata svakako treba istaknuti ‘Underwater’ serijal, koji je uspješno plovio splitskom scenom tri pune sezone uz mnoge premijerne nastupe u Splitu. Kada nije zaokupljen organizacijom evenata uz posebno odabrana gostovanja ili svojim podcastom, fokusiran je na vlastitu, ‘All Night Long’ večer, koju tradicionalno održava dva puta godišnje u svome gradu.

Marko je strastveni kolekcionar gramofonskih ploča i ovisnik o glazbi, opsjednut pronalaskom skrivenih dragulja iz glazbenih kataloga. Njegov zaštitni znak je jedinstvena kombinacija deep progressive zvuka i techna, često usklađenih s mračnim i mističnim melodijama.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2