Skip to main content
  • 1.07.2022.

Nikola Fuchkar – Jezgra Mix

Nikola Fučkar je jedan od pionira house i underground klupske glazbe na ovim prostorima

Piše: 

Od svoje 16 godine bavi se glazbom i elektronikom a 1988.g počeo je profesionalno raditi kao DJ ,jedno vrijeme i kao radio-voditelj. 1994 pokreče prodavaonicu ploča i cd-a te opreme za dje "Music Shop 120 Bpm" u Zagrebu. Po uzoru na prodavaonicu ploča u Trstu vlasnika Fabia Sparaga te Dance all Day u Monfalcone-u vlasnika Paula Barbata.

U želji da što bolje ploče ima u prodavaonici i omogući Zagrebu i Hrvatskoj povezuje se sa vodećim svjetskim distribucijama ploča iz Engleske, Amerike, Nizozemske, Belgije te Italije. Velika smjernica i uzor tada "Music Shopu 120 bpm" je i Paul Farris i njegov "UpTown Records" iz Londona situiran u Soho. Oni koji su tada čitali Engleski Dj magazin mogli su uočiti reklamu "Uptowna" u svakom broju magazina sa najnovijim izdanjima a Nikolina želja je tada bila da istoimene naslove izdanja singlova omogući našim i svim Dj-ima ovih prostora koji su dolazili kod njega u prodavaonicu ploča. Istovremeno dok vodi i prodavaonicu nastupa po cijeloj Hrvatskoj, po svim gradovima, nastupa i po Njemačkoj nešto i u Austriji. Talijanski magazin "Planet Nation" uz Kikija proglašuje ga šestim dj-om sa ovih prostora. Pokreče i magazin "Subkultura" zajedno sa E-Baseom i Dj Houzzerom.

2000 godine pozvan je da bude rezident Dj novootvorenog kluba "Jedinica" Nova ves1.Klub "Jedinica" postiže veliki uspjeh jedan prvi pravi house klub u centru Zagreba koji je postajao punih 17 godina. U tom periodu bio je i rezident kluba "Boogaloo" te rezident kluba "Best" ovo zadnje ima upisano i u radnu knjižicu što je danas nemoguće 🙂 Bio je i predavač prvih sedam godina "Dj akademije". U "Best"-u zajedno sa još par kolega pokreću jedan od najuspješnijih klupskih projekata "Body n Soul" Nikola je i poznati zagrebački producent te vlasnik analognog studija "120 Bpm".Pošto je audio elektroničar kao dijete se bavio crtanjem šema pojačala, modificira audio sklopove za svoj studio i druge i to širom svijeta. Izdaje na svim renomiranim house etiketama širom svijeta. Poznata nam je i njegova suradnja sa pjevačom "Ronnie Canada" i suradnja sa Sonny Foderom te sličnim velikanima house glazbe. I dalje pušta i promovira svoji prepoznatljiv house sound kombinacija disca, funka sa modernim elementima high tech klupske inovacije i trikova produkcije.
 

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2