Skip to main content
  • 25.03.2021.

Pero-Fullhouse – Jezgra 7.1 Mix

Pero FullHouse je na elektroničkoj glazbenoj sceni skoro 30 g. kao DJ, promotor, organizator, radijski voditelj, pokretač časopisa techno.hr i portala Muzika na struju, vinil kolekcionar, hi-fi entuzijast i prije svega zaljubljenik u glazbu.

Piše: 


U mnogo čemu je pionir na ovim prostorima koji još uvijek neumorno slijedi svoj san. Prvi je Hrvat koji je nastupio na Love Paradeu i to onom najvećem 1999. godine s preko 1,6 milijuna posjetitelja. Iste godine je nastupio i na pariškom Techno Paradeu. Pokrenuo je prvu techno house etiketu i promotorsku kuću Omega Ritam Records & Events preko koje je doveo više od 150 svjetski poznatih DJ-a u Hrvatsku od kojih mnoge po prvi put.

Organizirao je preko 300 događaja od malih klupskih do festivalskih poput Discotheque Rive i Moondancea Festivala te tako utabao put da Hrvatska postane jedna od vodećih festivalskih zemaljaIako je zaokupljen različitim projektima vezanim za elektroničku glazbu, Pero za sebe tvrdi da je prvenstveno dj pa onda sve ostalo. Nastupio na više od 2000 događaja u zemlji i inozemstvu u nekim od najpoznatijih klubova poput berlinskog Tresora, pariškog Concrete, festivala kao što su Exit, Dimensions, Sea Dance, Ultra EuropeSkeptik je njegov alter ego kojega je pokrenuo 2017. godine da bi izrazio mračniju i eksperimentalniju stranu techna.

Pero je već neko vrijeme svojim originalnim brendom krenuo u pravcu underground housea s različitim elementima dok je Skeptika usmjerio u mračnije techno vode što se pokazalo dobitnom kombinacijom jer kako tvrdi, tako može izraziti svu kompleksnost i širinu svih glazbenih utjecaja koje je upijao od početka karijere Trenutno je najviše zaokupljen Moondance Festivalom koji se ove godine održava po osmi put u trogirskoj kuli Kamerlengo, točnije 30 i 31. 7. Moondance je dobitnik više nagrada Ambasador za najbolji domaći festival te ga je ugledni magazin Forbes uvrstio u listu od 7 europskih festivala koje morate posjetiti. Ako je nastup u Tresoru kruna njegove DJ karijere onda je Moondance Festival kruna njegove promotorske i organizatorske karijere. Za Jezgru Pero je snimio miks malo drugačiji nego smo navikli od njega koji nije strogo namijenjen plesnim podijima. Radi se o selekciji spojenoj u miks koja se kreće od deep do zbrejkanog housea začinjenog elementima funka, jazza, disca i soula.

Dobitnik je Ambasador nagrade za životno djelo !

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk