Skip to main content
  • 25.12.2017.

Podcast 126: Bake Junior

Mnogi od nas smatraju da glazba mora imati ono nešto što nas pokreće da ponovno na rewind odvrtimo istu stvar, da mora imati ono nešto što nas iznova pokreće na ples do sitnih jutarnjih sati.

Piše: 


Mnogi od nas smatraju da glazba prije svega mora imati dušu. Upravo tom idejom već godinama se vodi Bake Junior, šibenski DJ koji, nebitno da li je riječ o house, disco, funk ili bilo kojem drugom žanru, traži da glazba ima taj spomenuti magični sastojak. Prepoznat unutar šibenske klupske scene kao tehnički vrlo dobro potkovan DJ, ne voli samohvalno pričati o sebi, no njegov pristup glazbi i DJ kulturi iskazivan kroz brojne setove biva cijenjen i podržan od strane etabiliranih hrvatskih DJ-a poput Eddy Ramicha i Blacksoula. Iznimne komplimente Bake Junior ovo ljeto i osobno dobiva od Anané Vega, supruge velikog Louie Vege, za popodnevni DJ set na vodičkom Hookah Bar-u.

Planovi za 2018. godinu su brojni, no jačanje lokalne scene u pravcima prezentiranja raznolikosti klupske glazbe zajedno s Lawrence Kleinom i Santiagom Batacostom okupljenim u kolektiv Tour de Sound je glavni cilj kojem je posvećena sad već itekako probuđena šibenska scena s nekolicinom kvalitetnih DJ-a koji svoju priliku dobivaju i u zagrebačkim klubovima. Također, izlazak prvog izdanja tijekom sljedeće godine je velika želja i nastojanje kojem Bake Junior teži.

Ovom prilikom, Bake Junior nam donosi najnoviji house set u potpunosti ispunjen konstantnom nepredvidljivošću jazz-a i dubokih bass linija, te kombinacijom classic zvuka i nedavnih deep house izdanja koji definitivno po njegovom mišljenju zaslužuju pažnju.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk