Skip to main content

Digitalizirani mixevi s domaćih kazeta 90-ih – nova desetka

Čuj i počuj! Zvučne arheologije pod paskom gospodina Thiana udarile su još jednu desetku poželjnih mIxtapeova koje su u drugoj polovici 90-ih kružile scenom kao samodostatna poželjna valuta ljubavi.

 
Magnetni zapisi na traci, nastali između '95 i 2000., izlizani od užitka i izribani oštrim sjekutićem vremena i potrebe da se trzaš, provučeni su kroz suvremenost i digitalizirani za tvoj užitak. Sidro su bacili na Thianov Mixcloud kao sasvim zasebna mala riznica i isječak jedne točke u vremenu kada je klupska kultura konzumirala mladosti na domaćim ulicama. Specifični zvuk i atmosfera distinktivnog vremena bujanja, kada je jedan stil života u fazi kada ti se još netko derao da se skineš s interneta kako bi mogao telefonirati, dominirao noćnim pejzaže i oblikovao ljude koji danas možda imaju klince i bliže se metama sredovječnih znalaca, sada je dostupan i ako si radio koji može puštati kazete davno spremio na tavan.
 
Stariji će kroz mixtapeove moći poći na proustovsku potragu za jednim izgubljenim vremenom, a mlađi dobiti okus onoga što su propustili u zlatnom postdobu prestrojavanja uha na mašine na prelasku tisućljeća. Na njima se nalazi samo glazba domaćih umjetnika. Nova desetka tako uključuje Tru Leeja (Truly), DJ Larisa, nezaobilazne okosnice 90-ih Mr. DJ Daria, Thiana samog (pod aliasom Suky) i DJ Milly.  
 
1. Tru Lee (Truly) – 24.01.1999

2. DJ Laris – ZG House Music ca 1997.

3. Mr. DJ Dario – Kashina 1 (ca.1996)

4. Suky (Thian) – Fusions of 99’ (20.01.2000)

5. Mr. DJ Dario . Discount mix (ca. 1998)

6. Mr. DJ Dario – Dubrovnik (ca. 1998)

7. Suky (Thian) – Serotonin (09.05.1999)

8. Mr. DJ Dario & friends (1997)

9. DJ Milly (ca. 1998)

10. Mr. DJ Dario – Kashina 2 (1996)

 
Thian te ujedno malo i ufurava u priču osobnim komentarom na ovu privatnu zbirku. Pa kaže: 
 
"Osim već standardnih imena ovdje se nalaze DJ-i Milly i Laris. DJ Milly je ujedno bio i jedan od prvih gostiju na Tatraplan partijima koje smo 1999. pokrenuli u zagrebačkom klubu Valentino. Laris je bio kratko prisutan na sceni te osim ovog dj seta nisam nigdje naletio na njegove snimke.
Među mixevima također se nalaze legendarni Darijevi dj setovi, te moja dva demo mixa. Kao i u prethodnom uploadu imamo i snimku rezidenta Mungosa u Kashini, DJ Trulyja, koji se od te godine na flyerima pojavljivao kao Tru Lee."
 
Pa sad, totalno sretan da imaš čitav dan reminiscencija na lageru možeš ujedno i sasvim slobodno problogirati Thianovom verbalnom platformom bloga, ili pak, ne vođen sceninom palicom, istražiti Mixcloud sam. Paletu zasigurno ne bi smetalo da je sam na svijetu s ovime u ušima.
 
Ako si mixeve želi downloadati za uspomenu i dugo sjećanje, javiš se Thianu i voila.
 
 
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop