Skip to main content
  • 13.06.2019.

DJ Zinc i nešto novo za bass proljeće

I kada je Medeleev slagao pasijans periodičke tablice kemijskih elemenata, baš tamo na vrhu 12. po redu stupca nemetnuo se cink sa svojom okruglom atomskom masom od 30 bahateći se s pet stabilnih izotopa.

Piše: 


No nimalo bahato, njegov poengleženi imenjak za pultom DJ Zinc sada metale koristi prerađene u obliku pulta i studijske opreme. Ovaj Britanac u kraljičinoj zemlji kao puno ime nosi Benjamin Pettit, a podiji ga kao Zinc-a poznaju još od '95. i hita "Super Sharp Shooter", hip-hop/jungle fuzije, nakon koje se razgranao u produkcije drum'n'bassa, breakbeata i u novijim instancama u UK garage i house.

Jedno vrijeme dio Ganja Kru i True Playaz kolektiva, često ga se moglo zateći u suradnji s DJ Hypeom od 1996. do 2002., kao i u vodstvu Bingo Beats Recordsa. Nakon stvaranja kompilacije Beats By Design i konceptualnog albuma Faster koji je ubrzavao tempo na svakoj sljedećoj traci, 2007. Zinc odustaje od drum'n'bassa i vraća se 2009. s fuzijama housea, funky housea i fidget housea, te ovaj novi zvuk imenuje crack houseom.

Novo proljeće stiglo je tako i s novom stvari s Bingo Bassa gdje je DJ Zinc uposlio i savršeno se s bassom stapajući vokal sjajne Reigns kako bi zauzdao jednu traku uz koju se sasvim možeš zamisliti na nekom ljetnom flooru ili boat partyju gdje glazbena barka stvara same svoje valove topotom stopala. Znaš da za sreću trebaš nešto plavo, nešto, staro, nešto posuđeno i nešto novo.


Pa u savršenoj oluji "starac" 30 godina u glazbi stiže sa singlom "Something New" uz posuđenu vokalnu liniju i plavu pozadinu  vizuala na Deeproot kanalu, kao domu britanskog basa. Kako zvuči kada cink sretne uzde i beat poslušaj niže, baš kao što su je poslušali i slušatelji BBC Radio 1 kada ju je Annie Mac uzela pod svoje.
{youtube}d8RrZ4hBvLM{/youtube}

Oh sreća tvoja da svi ljubitelji domaćeg basa pod krunom Zinca love baš na posljednjem, najglasnijem do sada, Outlooku na tvrđi Punta Christo. Najveći europski festival bass, dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage glazbe i Soundsystem kulture trešti od 4. do 8 rujna, a ovu bajku u tvrđi premreženoj maštovito uređenim pozornicama, intimnim tunelima i prolazima s okom usidrenim na Brijunima, hvataš na Entriu ovdje. Točka gledišta je bitna i uvijek će to biti. Dobro nam došao u Pulu, dobro nam došao na Outlook!

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2