Skip to main content

East Side Connection Podcast – RAR

RAR (Rajko Ristanović) suosnivač je organizacije Music Reactions, poznate po godišnjim REACT zabavama, koje karakteriziraju intenzivni nastupi stranih i domaćih DJ-a. 

Piše: 


Ovi techno praznici proizašli su iz potrebe članova organizacije da daju svoj doprinos beogradskoj sceni, donoseći novu energiju i ideje. Svojim aktivnostima na klupskoj sceni Srbije u posljednjih 5 godina postali su jedan od najaktivnijih promotora elektroničkog zvuka u regiji. Po vokaciji, filmski i TV urednik Rajko stvarao je Poems Music zajedno s još dvojicom prijatelja 2000. godine tijekom "drugog tehno vala". 

Foto: Nenad Stijović

Elektronička glazba zaintrigirala ga je u srednjoj školi: „Prvi rave na koji sam otišao bio je Astral Projection u Pioneer Hallu, mislim da je to bila ’96. Nakon toga prošao sam kroz tadašnje mainstream umjetnike poput Crystal Method, Chemical Brothers i Propellerheads dubljeg ulaska u vode elektroničke glazbe i putem izdavača Ninja Tune i umjetnika poput Amon Tobina, Cold Cut itd. proširio je moje vidike i opseg glazbe koja me zanima."



Foto: David Stanley
 
RAR je nastupio u svim relevantnim klubovima u Srbiji: Drogerija, 20/44, KC Grad, KPTM u Beogradu; Tunel u Novom Sadu i Feedback u Nišu, kao i na prvom festivalu No Sleep u Beogradu. Imao je priliku predstaviti se publici u Švedskoj, Dubaiju, kao i berlinskoj publici

 
U dva je navrata pušta u sada već legendarnom klubu Griessmuele. Dijelio je DJ pult s DJ-ima i izvođačima uživo kao što su: Schwefelgelb, Broken English Club, The Horrorist, Umwelt, Anetha, Jensen Interceptor, Nur Jaber, VTSS, Clara Cuve, Charles Fenckler, Raär, Pablo Disko, VSK, Alexa Alaska, Under Black Helmet, Technokunst, SNTS, Ambivalent, I Hate Models, Emmanuel, Anastasia Christensen i mnogi drugi. Glavni potpis njegovih setova je eklekticizam, kako kaže: "Čak i po cijenu pogreške. Ne držim se strogo jednog žanra ili atmosfere, pokušavam kombinirati nespojivo i taj rizik često donosi novu vrijednost."
brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop