Skip to main content
  • 31.08.2021.

Povijest trance glazbe kroz 10 pjesama

Za koji dan izlazi knjiga Hypnotised – A Journey Through Trance Music (1990 – 2005), povodom koje je autor Arjan Rietveld podijelio 10 trance pjesama koje su obilježile povijest ovog žanra, a mi ih prenosimo s portala Resident Advisor.

Piše: 

Trance je bio vodeći u elektroničkoj glazbi diljem svijeta tijekom devedesetih i početka 21. stoljeća.


Armin van Buuren at Innercity 1999. Credit: Pim Warnars

Optimistični i euforični aspekti zvuka donijeli su neke od najupečatljivijih glazbenih djela svog vremena i nedvojbeno su imali značajan utjecaj na buduću elektroničku glazbu. Ipak, njegov je povijesni značaj jako zanemaren. Hypnotized je prva enciklopedija koja pokriva globalni pokret trancea tijekom njegovih najplodnijih godina.

Knjiga od 322 stranice obuhvaća gotovo potpunu diskografiju bitnih albuma, izdavačkih kuća i izdanja, uz ekskluzivne fotografije i detaljne razgovore s utjecajnim umjetnicima i vlasnicima izdavačkih kuća.

Uz knjigu izlazi i istoimena 3LP kompilacija nizozemske trance glazbe, predstavljena u suradnji s Black Hole Recordings.

Tracklist vinyl:

VINYL 01
A1. Armin van Buuren – Blue Fear
A2. System F – Out Of The Blue (Original `Extended)
B1. Photon Project – Enlightenment

VINYL 02
A1. Riva – Stringer (Extended Mix)
A2. Sander Kleinenberg – Sacred (Dub Mix)
B1. Floor Divisions – Yellow Reactor Room

VINYL 03
A1. Alibi – Eternity
A2. Fictivision vs. C-Quence – Symbols
B1. Solid Globe – Sahara

Prednarudžbe su dostupne na www.marygowild.nl


 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop