Skip to main content
  • 17.12.2020.

Top 5 trekova Astral Projectiona i potankosti s Astralis partya

Da li Astralis duguje svoju popularnost grupi Astral Projection, ili Astral Projection duguje Astralisu?

Piše: 


Iz današnje perspektive, rekao bih da je jedno s drugim itekako povezano. Mnogi su u početku miješali ta dva imena, govorili da dolaze na Astral party, na Astralis, na Projection, bilo je raznih zanimljivih izvedenica…

Avi Nissim koji je u to vrijeme nastupao i kao DJ, je bio prvi inozemni gost kojeg smo doveli, jer otprilike u isto vrijeme kada je Dogma objavila svoj legendarni album "The Land Of Utopia", Astral Projection objavljuje "Dancing Galaxy" meni osobno njihov najdraži album.

Šira publika, ne samo publika elektroničke glazbe je do tada već prihvatila prijašnje albume i već tada su "Kabalah", "Mahadeva", "People Can Fly" postali kultne kompozicije koje su do današnjih dana ostale klasici bilo u originalu bilo kroz remixeve.

Nakon prvog Astralis partya u Bestu, 12.4.1998. i gostovanja Avi Nissima, dogovorili smo gostovanje cijele ekipe, Avi i Lior Perlmutter su trebali biti gosti našeg velikog partya u prosincu te godine, međutim nisu se pojavili i to smo im oprostili tek 10 godina kasnije na jubilarnoj desetoj godišnjici Astralisa, simbolično održanog na isti datum 12.4. (2008.)

Astral Projection do danas su zadržali svoj prepoznatljivi stil, nisu podlegli raznim trendovima, to je i dalje glazba prožeta melodijama, dinamični aranžmani, trekovi po 8-9 minuta u kojima se stalno nešto događa i mijenja što je djelomično i odraz njihove osobnosti; i Avi i Lior su čvrsti karakteri koji traže da se svijet oko njih njima prilagođava. Ponekad djeluju bahato, glasno, galamdžije zbog kojih ti je ponekad neugodno na javnim prostorima, ali sve se na kraju završava s puno toplih, prijateljskih zagrljaja!

Moj Top 5:

No one ever dreams

People can fly

Mahadeva

Enlighted Evolution (Uni Remix)

Jean Michel Jarre – Oxyigene IV (Astral Projection Remix)

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2