Skip to main content

13.07.2002. vječno je u srcima ljubitelja plesne glazbe. Evo i po čemu!

Jedan od događaja koji je zadužio scenu i elektroničku glazbu lansirao u drugu orbitu, te još jednom pokazao da ova glazba nije puka slučajnost, zbio se 13. srpnja 2002. u Velikoj Britaniji.

Piše: 


Po čemu svjetska dance scena pamti baš taj datum?

Tada se održao party Big Beach Boutique II poznat i kao Brighton Beach na plaži istoimenog britanskog grada Brightona. Iako su organizatori očekivali 60 tisuća posjetitelja, dogodio se potpuni šok kad je na obalu pristiglo 250.000 ljubitelja plesne glazbe koji su slavili ljeto, ljubav i zarazni elektronički ritam. Za kormilom je bio Fatboy Slim. Događaj je izazvao potpuni kolaps u prometu Brightona, sigurnosne probleme kao i jedan smrtni slučaj, a evo i kako je to izgledalo na samom početku.

Hoće li se ponoviti? Vjerojatno neće. Bilo bi suludo otvarati arhive i oživljavati partije ili mjesta koja su sceni dali ogroman doprinos.. Loveparade, Mayday, Brighton Beach... lista je dugačka. Zauvijek će ostati urezani u srcima kao događaji koji su elektroničkoj glazbi dali jedan poseban "touch" i vjetar u leđa!

 

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2