Skip to main content
  • 1.06.2020.

5 filmova o Ibizi koje valja pogledati

Preporučujemo pet zanimljivih filmova u kojima je radnja vezana za Ibizu, DJ-e, klupsku kulturu, prijateljstva, ljubavi, intrige, drogu, kriminal.

Piše: 

Naslovna foto

ibiza

1. Born Balearic: Jon Sa Trinxa and the Spirit of Ibiza

Dokumentarni film o legendarnom britanskom DJ-u Jon Sa Trinxa (dobrom duhu Ibize) koji je postao sinonim za eklektične setove na južnim plažama Sa Trinxa. Njegova glazba već četvrt stoljeća šalje toliko snažne signale, njegovi nastupi i svaka pjesma u setu dirne svakog posjetitelja u srce.

2. White Island

Priča o bivšem DJ-u koji je prekinuo karijeru i napustio Ibizu. Vraća se normalnom životu u Londonu pokušavajući zaboraviti kriminal u koji je uvučen tijekom svog djelovanja na "bijelom otoku". Trudi se pomoći svom najboljem prijatelju koji je također upao u probleme na Ibizi da se izvuče bez posljedica.

3. Amnesia

Da se ne brkate s istoimenom talijanskom komičnom dramom iz 2002., Amnesia je dirljiva priča o DJ-u koji je upravo stigao na Ibizu iz Berlina i ženi koja već 40 godina živi sama na otoku. Vežu se za glazbu i polako stupaju u vezu koja će obojici pružiti inspiraciju.

4. One Zero One: The Story Of Cybersissy and BayBjane

Ako ste partijali u hotelu Pikes ili klubu Amnesia vjerojatno ste mogli vidjeti nastup karizmatične BayBjane koja slovi za jednu od legendarnih drag queen umjetnica na Ibizi. Došla je tamo još 2008. gdje se istaknula na F*ck Me I’m Famous! partijima Davida Guette u Pachi, a potom je počela nastupati na pozornici tijekom Cocoon i Cosmic Pineapple večeri. Ovaj film donosi priču kako je zvijezda rođena, odnosno kako je drag umjetnica Cybersissy otkrila ovaj dragulj zvan BayBjane.

5. Weekender

Film prikazuje dvoje prijatelja koji su objeručke prihvatili dolazak Rave kulture u Manchesteru dok Vlada svim silama pokušava ugasiti scenu. Oni prolaze kroz najbolje godine svog života i uživaju u najboljem clubbingu i to od warehouse partija u Manchesteru do VIP-ova londonskih klubova, nevjerojatnih zabava na Villa partijima Ibize pa sve do hedonističkih tuluma u Amsterdamu. Svoje čvrsto prijateljstvo stavljaju na kušnju baš u trenutcima kada im se obojici davno zamišljeni snovi konačno počnu ostvarivati.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2