Skip to main content
  • 8.12.2019.

60 tisuća duša u suzama odalo počast Aviciiu

U četvrtak, 5. prosinca u Stockholmu se održala za publiku vrlo emotivna proslava na kojoj se odala počast tekstopiscu i producentu Aviciiu.

Piše: 


Avicii je počinio samoubojstvo u travnju 2018., a do tada je promijenio povijest moderne plesne glazbe brojnim hitovima koji se i danas vrte posvuda: "Levels," "Wake Me Up," "I Could Be The One," "Hey Brother," i "Without You."


Photo credits: Lena Larsson (Billboard)

Tribute koncert koji se mogao pratiti i uživo na njegovim društvenim mrežama doveo je 60 tisuća obožavatelja u Stockholmsku arenu. Osim glazbe mogli su se gledati njegovi video spotovi; video isječci sa nastupa i fotografije iz života i rada u studiju i na turnejama.

U dvosatnoj izvedbi publika je pjevala stihove ovog hitmakera, a isto tako su mogli čuti sve trake Aviciia koje je izvodili pjevači i posebno oformljeni tridesetočlani band i orkestar prijatelja i suradnika.

Prihodi od večeri išli su za Zakladu Tim Bergling koja podiže svijest i pomaže glazbenicima koji se bore sa problemima mentalnog zdravlja uzrokovanog samom industrijom.

David Guetta je odsvirao pjesmu koju su zajedno on i Avicii napisali prije nego nas je Šveđanin napustio. U Stockholmu je po prvi ali i zadnji put izvedena. Prikupili smo video isječke dirljivih trenutaka koje možete poslušati i vidjeti u ovom članku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Klubskascena.hr (@klubskascena)

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk